Bisque z kukurydzy i pomidorów
Kukurydza i pomidor Bisque może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis zupy. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 288 kalorii, 12g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 2,51 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka jalapeño, połówki pomidorów śliwkowych, crème fraîche i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Biszkopt krabowy z awokado, pomidorem i kukurydzą, Bisque z kukurydzy i ostryg, oraz Curry CORN Bisque dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piecz jalapeo na szaszłyku bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub na patelni pod brojlerem, obracając, aż zwęglone na całym.
Przenieść jalapeo do miski, przykryć folią i pozostawić na parze przez 10 minut. Obrać, rdzeń, nasiona i drobno posiekać jalapeo. W małej misce, połączyć jalapeo z octem i cukrem i mieszać, aż cukier się rozpuści.
Masło rozpuścić w dużym, ciężkim rondlu.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż lekko rumiane, 6 do 7 protokół.
Dodać kukurydzę i czosnek i gotować, mieszając, aż kukurydza jest lekko rumiane, o 5 protokół.
Dodać bulion i gotować na wolnym ogniu, aż kukurydza będzie miękka, o 15 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść 1 1/2 szklanki kukurydzy do blendera, dodać crme frache i 1/2 szklanki płynu do gotowania i puree do gładkiej, o 2 protokół. Przecier z powrotem do zupy.
Dodać pomidory, scallion i 1 łyżka kolendry do zupy i gotować, aż ogrzane przez. Kadzi zupę do 4 płytkie miski, udekorować kolendry, jalapeo i mżawka octu chile.
Zrób z wyprzedzeniem: zupę można przygotować w Kroku 3 i schłodzić do 2 dni. Podgrzać przed kontynuowaniem.
Rekomendacja wina: słodka, soczysta kukurydza ma szczególne powinowactwo do kremowej tekstury Chardonnay. Wybierz lżejszy przykład, taki jak Argyle Willamette Valley z Oregonu z 1998 roku lub Waterbrook ze stanu Waszyngton z 1998 roku.