Biscotti Nonna
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów śródziemnomorskich, więc dać Nonna Biscotti spróbować. Jedna porcja zawiera 95 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 19 centów za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 42. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka migdałów, proszku do pieczenia, ekstraktu z wanilanu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 12%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Biscotti Nonna, Karczochy Nonna, oraz Ragu all Nonna.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj cukier, masło, brandy i ekstrakty, a następnie zamieszaj migdały i jajka. Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól, aż się połączą.
Schłodzić ciasto, przykryte, 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Używając zwilżonych rąk, podziel ciasto na pół i uformuj 2 (16-na 2-calowe) bochenki na niezmąconej dużej blasze do pieczenia.
Piec do bladego złota, o 30 protokół. Ostrożnie przenieść bochenki do stojaka i ostudzić 15 minut.
Pokroić bochenki W 3/4-calowe plastry ząbkowanym nożem.
Ułóż biszkopty, z ściętą stroną w dół,na czystej blasze do pieczenia i piec do złotego koloru, 20 do 25 minut.
Przenieś do stojaka, aby całkowicie ostygnąć.
Biscotti poprawić smak, jeśli wykonane 1 do 2 dni wcześniej. Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.