Bigoli z sosem cebulowo-anchois
Bigoli z sosem cebulowo-anchois może być tylko przystawką, której szukasz. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 262 kalorie, 4G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz mielony pieprz, obrany czosnek, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Makaron pszenny z sosem anchois: Bigoli en Salsa, Kanapki z marynowaną Sardelą z sosem pomidorowo-cebulowym, oraz Tartaletki Z Cebulą I Sardelą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw garnek osolonej wody na średnim ogniu i pozwól mu się powoli zagotować podczas przygotowywania sosu.
Rozgrzać oliwę z oliwek i masło na dużej patelni na średnim ogniu. Po rozpuszczeniu masła wymieszać cebulę i czosnek, doprawić ½ łyżeczki soli i przykryć patelnię.
Niech cebula gotować powoli, mieszając od czasu do czasu, aż dobrze zmiękczona i lekko złoty kolor, obramowane brązowym, o 15 protokół.
Dodaj posiekane sardele i gotuj, mieszając, aż sardele stopią się w gorącym oleju.
Dodaj makaron do wody i gotuj je, aż ledwo ugotowane. Rozmiar i rodzaj makaronu, który wybierzesz, określi czas gotowania. Obserwuj je uważnie, gdy skończysz SOS.Podgrzać, dodać bulion i doprowadzić sos do wrzenia. Następnie ponownie obniżyć ogień do średniego i mieszać, aż sos lekko zgęstnieje, około 5 minut. Obficie doprawić świeżo popękanym czarnym pieprzem i odrobiną soli w razie potrzeby (najpierw smak).Za pomocą szczypiec wrzuć makaron (z wodą wciąż trzymającą się) do sosu cebulowo-anchois. Wrzucić makaron i sos razem, aż dobrze pokryte.
Dodać natkę pietruszki i od razu podawać.