Bigoli Bianchi z kaczką Ragu
Bigoli Bianchi z kaczką Ragu może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 397 kalorii. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, sól, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rigatoni z kaczką Ragù, Spaccatelle Z Kaczką Ragu, oraz Garganelli z kaczką Ragu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wypłukać wątróbki i pokroić je na równe kawałki wielkości kęsa. W dużym garnku o grubym dnie podgrzać oliwę na średnio gorącym płomieniu, aż będzie gorąca, ale nie będzie palić.
Dodaj cebulę i wątróbki i gotować, aż lekko rumiane, o 3 do 4 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodać wino i doprowadzić do pełnego wrzenia. Obniżyć ogień i niech bulion gotować delikatnie, aż znacznie zredukowane do grubszej konsystencji ragu, o 15 do 20 protokół.
Dodać bulion i przygotowane bigoli i gotować aż al dente.
Aby służyć, podziel bigoli i ragu równomiernie między 4 rozgrzane miseczki makaronu.
Mąkę i sól przesiać. Zrób kopiec mieszanki mąki na środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić studnię w środku i ostrożnie dodać jajka i mleko do studni. Za pomocą widelca, ubić razem jajka i mieszaninę mleka i rozpocząć włączenie mąki począwszy od wewnętrznej krawędzi studni.
W miarę rozszerzania studni, popychaj mąkę do góry, aby zachować kształt studni. Nie martw się, że ta początkowa faza wygląda niechlujnie. Ciasto zbierze się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy masz spójną masę, wyjmij ciasto z planszy i zeskrobaj resztki chrupiących bitów. Wyrzuć te kawałki. Lekko mąkę deskę i kontynuować ugniatanie przez 3 więcej minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Kontynuuj ugniatanie przez kolejne 3 minuty, pamiętając, aby w razie potrzeby odkurzyć deskę. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 1 godzinę w temperaturze pokojowej.*
Pokrój ciasto na 3 kawałki i przeprowadź każdy kawałek przez młynek do mięsa ustawiony na najmniejszy rozmiar wytłaczania. Gdy makaron wychodzi, pokrój go na 12-calowe kawałki i natychmiast odkurz mąką.
Ułóż na arkuszu ciastek posypanym mączką kukurydzianą, uważając, aby pasma były oddzielne. Zakończyć wszystkie 3 kawałki w ten sam sposób.