Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać duże łatwe " Gumbo spróbować. Jedna porcja zawiera 371 kalorii, 30g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.06 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, krewetki, rosół z kurczaka, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 48 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Big Easy " Gumbo, Śmiesznie Łatwe Gumbo Warzywne, oraz Łatwe krewetki i Andouille Gumbo.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu; stopniowo ubijać mąkę i gotować, stale ubijając, 5 do 7 minut lub aż mąka będzie w kolorze czekoladowym. (Nie palić mieszaniny.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Mąka Uniwersalna
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Piec Holenderski
2
Zmniejszyć ciepło do średniego. Wmieszać cebulę i kolejne 4 składniki i gotować, ciągle mieszając, 3 minuty. Stopniowo mieszaj rosół z kurczaka; dodaj kurczaka i następne 2 składniki. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Cały Kurczak
Cebula
3
Dodaj krewetki, i gotować 5 minut lub tylko do krewetki skręcić różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
4
Uwaga: testowaliśmy z przyprawą kreolską Zatarain i kiełbasą Andouille Savoie.