Biały makaron Cheddar z boczkiem i tymiankiem
Biały makaron Cheddar z boczkiem i tymiankiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 811 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.74 za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 33 powiedzieliby, że trafił w sedno. Mieszanka liści tymianku, mleko, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Biały Cheddar makaron z serem, Kremowy Biały Cheddar Makaron Z Serem, oraz Cheddar boczek makaron z serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmarować naczynie do pieczenia o wymiarach 9x13 cali i posypać 1 łyżką parmezanu wokół wnętrza naczynia.
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadz do wrzenia. Gdy woda się zagotuje, wymieszaj penne i wróć do wrzenia. Gotować Penne odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż makaron gotowane przez, ale jest nadal firma do ukąszenia, o 11 protokół.
Dobrze spuścić w durszlaku ustawionym w zlewie.
Umieść kawałki boczku na dużej, głębokiej patelni, i gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż równomiernie rumiane, o 10 protokół.
Odcedzić plastry boczku na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem. Zachować 1/4 szklanki kapieli boczku. Odstawić kawałki boczku na bok.
Roztopić masło i boczek kapie razem w dużym rondlu na średnim ogniu, i gotować i mieszać cebulę, aż przezroczyste, o 5 protokół.
Ubijamy mąkę, często mieszając, aż mieszanina utworzy gładką pastę.
Ubić mleko, trochę na raz i doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu, ubijając stale, aż zgęstnieje. Wymieszać z tymiankiem, solą i pieprzem, a następnie ubić w 1/4 szklanki parmezanu i 3 szklanki sera Cheddar, ciągle mieszając, aż ser cheddar stopi się, a sos jest gładki i gęsty.
Ugotowany makaron penne wymieszać z sosem serowym, następnie lekko wymieszać z ugotowanym boczkiem.
Rozprowadzić mieszaninę do przygotowanego naczynia do pieczenia i posypać 1/2 szklanki sera Cheddar na wierzchu. Przykryj naczynie folią.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż makaron będzie gorący i bulgotnie, około 25 minut.
Wyjmij naczynie z piekarnika i włącz brojlery.
Usuń folię, i dusić naczynie, aż polewa ser jest rumiane i chrupiące, o 5 protokół.