Białko jaja i Frittata
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur porannego posiłku, więc dać białka jaj i Frittatan spróbować. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 99 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 225 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz pancettę, białka, grubą sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Frittata Białkowa, Biała Pizza Frittata, oraz Frittata jajeczna z Loxem i rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Cukinię posmarować oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Grilluj na średnim ogniu na patelni grillowej do miękkości i oznaczenia. Pozostawić do ostygnięcia i pokroić w kostkę.
W 12-calowej patelni żeliwnej, roztopić masło na średnim ogniu.
Dodać pancettę i gotować do chrupkości.
Dodać czosnek i pozostawić do gotowania, aż pachnące. Wymieszać z grillowaną cukinią, pomidorami i świeżymi ziołami. Lekko ubić białka w dużej misce i dodać do patelni. Wyłączyć ogień, wymieszać z serem szwajcarskim i doprawić grubą solą i 1 łyżeczką czarnego pieprzu.
Wstawić do piekarnika i piec przez 25 do 30 minut lub aż jajko jest ustawione.
Wyjąć z piekarnika i podawać.