Białe ciasto czekoladowo-miętowe
Przygotowanie White Chocolate Mint Pie zajmuje około 20 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 91 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 378 kalorii , 5 g białka i 18 g tłuszczu . Ten przepis podoba się 327 smakoszom i kucharzom. Mieszanka serka śmietankowego, mieszanki do budyniu czekoladowego, spodu z herbatników graham i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wielu osobom ten deser bardzo przypadł do gustu. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 42% . Wypróbuj Banana & White Chocolate Cream Pie , Andes Double Mint Chocolate Cookies i Chocolate Pecan Mint Roll, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Podgrzewaj polewę czekoladową w naczyniu nadającym się do użytku w kuchence mikrofalowej przez 12–17 sekund na wysokiej temperaturze lub do momentu, aż będzie można ją rozsmarować.
Rozłóż na spodzie ciasta i odstaw.
W małej misce ubij serek śmietankowy i ekstrakt z mięty pieprzowej, aż masa będzie gładka. Stopniowo ubijaj 1/2 szklanki mleka, aż masa będzie gładka. Powoli dodawaj resztę mleka.
Posyp mieszanką budyniową; ubijaj na niskich obrotach przez 2-3 minuty lub do momentu, aż lekko zgęstnieje.
Wlać do ciasta. Schłodzić przez co najmniej 25 minut.