Bezy w czekoladzie i jagodach
Need a bezglutenowa, bezmleczna i przyjazna dla fodmap przystawka? Beza w czekoladzie i jagodach może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 150 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na $1.0 za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz jagody, wodę, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Bezy w czekoladzie i jagodach, Babeczki Jagodowe Pokryte Czekoladą, oraz Pianki Jagodowe Pokryte Czekoladą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować bezę, przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Narysuj 9-calowe kółko na papierze. Przewróć papier; zabezpiecz taśmą maskującą.
Białka i sól umieścić w dużej misce; ubić mikserem z dużą prędkością do uzyskania piany.
Dodać sok i wanilię; ubijać, aż uformują się miękkie szczyty.
Dodać 3/4 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty.
Łyżka mieszanki białka jaj w 9-calowym okręgu na przygotowanej blasze do pieczenia. Uformuj bezę w gniazdo z 1-calowymi bokami za pomocą tylnej łyżki.
Piec w temperaturze 200 przez 1 godzinę. Wyłączyć piekarnik; schłodzić bezę w zamkniętym piekarniku przez 30 minut. Ostrożnie usuń bezę z papieru.
Aby przygotować polewę, umieść czekoladę i wodę w małej misce bezpiecznej w kuchence mikrofalowej. Kuchenka mikrofalowa na wysokości 1 minutę lub do rozpuszczenia czekolady, mieszając co 20 sekund.
Na wierzchu bezy ułożyć jagody; skropić sosem czekoladowym.
Dekoruj gałązkami mięty, w razie potrzeby.