Bezy orzechowe z orzechowym sosem pralinowo-czekoladowym

Bezy orzechowe z orzechowym sosem pralinowo-czekoladowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać bezy z orzechów laskowych z pralinki z orzechów laskowych & sos czekoladowy spróbować. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 838 kalorii, 13g białka, oraz 44g tłuszczu każdy. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 132 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz złoty cukier, cukier puder i kakao w proszku, kakao w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 63%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Bezy Czekoladowo-Orzechowe, Bezy Czekoladowe Z Orzechami Laskowymi, oraz Tarta pralinowa z czekoladą i orzechami laskowymi.

Instrukcje

1
Piekarnik do 120C / 100C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Na bezy ubijamy białka z sokiem z cytryny do uzyskania miękkich szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Dodać cukier puder i dalej ubijać do sztywności, dodać cukier puder i zmielone orzechy, następnie delikatnie złożyć, aż do równomiernego połączenia. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć na krążki o średnicy 7 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CasterCukier Caster
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
4
Piec przez 1-2 godziny, aż Na Zewnątrz będzie chrupiąca, ale nadal miękka w środku. Pozostawić do ostygnięcia. Potrzebujesz 3 naboje na osobę. Resztki można przechowywać w szczelnym pojemniku przez około 1 tydzień.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Aby zrobić pralinki z orzechów laskowych, rozgrzej małą patelnię na średnim ogniu i gotuj cukier, aż się roztopi i zmieni kolor karmelu. Ostrożnie zawirować orzechy laskowe wokół patelni (uważaj, cukier jest bardzo gorący) i pozostawić do karmelizacji i brązowy o 2 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor KarmelowyKolor Karmelowy
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
PralinyPraliny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Masę wylać na tacę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostawić do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Zrobić sos czekoladowy podgrzewając razem 75 ml wody, cukier i kakao w proszku do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Grubo PosiekaneCiasteczka Z Masłem Orzechowym, Grubo Posiekane
Cukier CasterCukier Caster
Papier RyżowyPapier Ryżowy
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
8
Polać czekoladą i dobrze ubijać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
9
Aby służyć, ubij śmietanę, aż powstanie miękki szczyt. Schłodzone pralinki drobno posiekać ręcznie lub w robocie kuchennym. Większość wymieszać z bitą śmietaną, odkładając trochę na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
PralinyPraliny
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
10
Umieść na każdym talerzu krążek bezowy i polej odrobiną kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
11
Dodaj kolejny dysk, więcej śmietany, a następnie ostatni dysk. Wierzch z cukrem pudrem, kakao w proszku i odrobiną zastrzeżonej posiekanej pralinki, a następnie łyżka sosu czekoladowego
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Grubo PosiekaneCiasteczka Z Masłem Orzechowym, Grubo Posiekane
Papier RyżowyPapier Ryżowy
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
PralinyPraliny
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia12
Magazyn