Bezy orzechowe z orzechowym sosem pralinowo-czekoladowym

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać bezy z orzechów laskowych z pralinki z orzechów laskowych & sos czekoladowy spróbować. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 838 kalorii, 13g białka, oraz 44g tłuszczu każdy. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 132 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz złoty cukier, cukier puder i kakao w proszku, kakao w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 63%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Bezy Czekoladowo-Orzechowe, Bezy Czekoladowe Z Orzechami Laskowymi, oraz Tarta pralinowa z czekoladą i orzechami laskowymi.
Instrukcje
Piekarnik do 120C / 100C wentylator / Gaz
Na bezy ubijamy białka z sokiem z cytryny do uzyskania miękkich szczytów.
Dodać cukier puder i dalej ubijać do sztywności, dodać cukier puder i zmielone orzechy, następnie delikatnie złożyć, aż do równomiernego połączenia. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć na krążki o średnicy 7 cm.
Piec przez 1-2 godziny, aż Na Zewnątrz będzie chrupiąca, ale nadal miękka w środku. Pozostawić do ostygnięcia. Potrzebujesz 3 naboje na osobę. Resztki można przechowywać w szczelnym pojemniku przez około 1 tydzień.
Aby zrobić pralinki z orzechów laskowych, rozgrzej małą patelnię na średnim ogniu i gotuj cukier, aż się roztopi i zmieni kolor karmelu. Ostrożnie zawirować orzechy laskowe wokół patelni (uważaj, cukier jest bardzo gorący) i pozostawić do karmelizacji i brązowy o 2 min.
Masę wylać na tacę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostawić do ostygnięcia.
Zrobić sos czekoladowy podgrzewając razem 75 ml wody, cukier i kakao w proszku do wrzenia.
Polać czekoladą i dobrze ubijać, aż będzie gładka.
Aby służyć, ubij śmietanę, aż powstanie miękki szczyt. Schłodzone pralinki drobno posiekać ręcznie lub w robocie kuchennym. Większość wymieszać z bitą śmietaną, odkładając trochę na bok.
Umieść na każdym talerzu krążek bezowy i polej odrobiną kremu.
Dodaj kolejny dysk, więcej śmietany, a następnie ostatni dysk. Wierzch z cukrem pudrem, kakao w proszku i odrobiną zastrzeżonej posiekanej pralinki, a następnie łyżka sosu czekoladowego