Bezmięsne Minestrone
Bezmięsne Minestrone może być właśnie przepisem bezglutenowym i wegetariańskim z dodatkiem lakto ovo, którego szukałeś. Za 86 centów za porcję otrzymasz przystawkę dla 9 osób. Jedna porcja zawiera 154 kalorie, 5 g białka i 4 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. To tani przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz pod ręką bulion warzywny, kapustę, płatki pietruszki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 41% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Meatless Italian Minestrone, Hearty Meatless Minestrone i Mushy Joes (Sloppy Joes Meatless Cousin) (Bezmięsny poniedziałek).
Instrukcje
W holenderskim piekarniku podsmaż cebulę, seler i marchewkę na maśle, aż warzywa będą miękkie.
Dodać pomidory, bulion, wodę, kapustę, ziemniaki i przyprawy; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 1 godzinę. Wymieszaj fasolę i ryż; przegrzać.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Chianti, Verdicchio i Trebbiano to świetny wybór dla Minestrone. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Giacomo Mori Chianti. Ma 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Giacomo Mori Chianti]()
Giacomo Mori Chianti
Kolor fioletowy, nos czarnej wiśni i zarośla. Średnio treściwe, w pierwszym smaku słodkie i czyste, należy otworzyć po 2-3 latach.