Bezglutenowy chleb marchewkowy z przyprawami Chai

Bezglutenowy chleb marchewkowy z przyprawami Chai
Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.1 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 583 kalorie. 420 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać przepis marchew chleb, trochę jak miłość, marchew, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Chleb dyniowy Chai bezglutenowy z żurawiną, Chleb dyniowy bezglutenowy z glazurą kokosową Chai (naturalnie słodzony), oraz Pieczenie bez alergii z chlebem jabłkowym Kim bez Guten, bez nabiału dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mam dla ciebie piękny delikatny przepis na chleb herbaciany-bezglutenowy chleb marchewkowy pachnący przyprawami chai i wysadzany soczystymi słodkimi rodzynkami. Odkąd upiekłem te szczęśliwe, słoneczne babeczki marchewkowe, zastanawiałem się nad chlebem marchewkowym. Chciałem stworzyć nowy przepis na chleb bezglutenowy, który zawierał kilka pełnoziarnistych, w tym (gasp!) mąka ryżowa brązowa. Szokujące, wiem. Dawno czytelnicy potwierdzą, że nie jestem największym fanem mąki ryżowej. Prawie nigdy z nimi nie piekę. A jednak. Tam byłem. Stojąc w kolejce do czekania na Whole Foods. Kupuję torbę Bob ' s Red Mill organicznej brązowej mąki ryżowej. Pod wpływem impulsu. Bo dla mnie brzmiało to dobrze.Zdrowe. Wariat. I przyjazny dla marchwi.Co jest ważne w recepturze bezglutenowej. Życzliwość. Chcesz, aby wszystkie składniki się zgadzały. Chcesz, aby Twoje Smaki mieszały się w słodko-słonej błogości. Wspieranie się nawzajem. Wybaczanie sobie słabości. Żadna pojedyncza mąka bezglutenowa nie jest idealna sama w sobie, jak dobrze wiesz. Solo nie działa. Potrzebuje obsady. Musi znaleźć równowagę i osiągnąć harmonię poprzez relacje. Dawaj i bierz. O to właśnie chodzi w szalonej grze pieczenia bezglutenowego.Trochę jak miłość.Przepis na chleb marchewkowy z rodzynkami i przyprawami Chai
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka BezglutenowaMąka Bezglutenowa
Mąka Ryżowa BrązowaMąka Ryżowa Brązowa
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
HerbataHerbata
Mięso Z DziczyznyMięso Z Dziczyzny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Przez Karina Allrich styczeń 2012ten przepis na chleb marchewkowy jest elastyczny. Jeśli nie dbasz o rodzynki, spróbuj suszonych żurawin lub porzeczek. Jeśli orzeszki pekan nie są twoim ulubionym orzechem, zostaw je-lub użyj orzechów włoskich. Jeśli mleko kokosowe nie jest Twój thang, użyj migdałów lub mleka ryżowego. Zrób to tak, jak lubisz, Babycakes. (Zobacz uwagi poniżej, aby uzyskać więcej pomysłów na zastąpienie.) Rozgrzej piekarnik do 177°. linia 9-calowy ceramiczny bochenek patelni z kawałkiem pergaminu, który rozciąga się na górze dwóch długich boków (to sprawia, że łatwo uchwycić i podnieść bochenek z patelni).
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina Suszonażurawina Suszona
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Mleko RyżoweMleko Ryżowe
PorzeczkiPorzeczki
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Czy Lukier Kokosowo-orzechowyCzy Lukier Kokosowo-orzechowy
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1
Suche składniki ubijamy w dużej misce do mieszania-mąki przez przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
2
Dodaj w jaja lub zamiennik jaj, olej, i pół szklanki mleka kokosowego. Podczas ubijania płynnych składników do suchej mieszanki, miej oko na ciasto. Powinna być gładka i lekko Gruba, blisko ciasta muffin. Jeśli jest zbyt sztywny lub suchy, dodaj więcej mleka kokosowego w razie potrzeby, łyżkę na raz, aby uzyskać kremowo-grube ciasto. Skończyło się na użyciu 3/4 szklanki mleka kokosowego, ale możesz potrzebować mniej płynu, jeśli mieszkasz w bardziej wilgotnym klimacie.Ręcznie wymieszać startą marchewkę, rodzynki i orzechy i wymieszać do rozpuszczenia. Zgarnij ciasto do wyłożonej pergaminem ceramicznej patelni do chleba i wygładź wierzch silikonową szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Zamiennik JajZamiennik Jaj
Bochenek ChlebaBochenek Chleba
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Do PieczeniaSzpatułka Do Pieczenia
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
3
Piec na środku nagrzanego piekarnika przez godzinę. (Jeśli używasz cieńszej metalowej patelni, być może będziesz musiał dostosować czas pieczenia, ponieważ może szybciej gotować-zwłaszcza na brzegach.) Bochenek powinien czuć się jędrny w dotyku, a drewniany kilof włożony do środka bochenka powinien wyjść czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Wyjmij patelnię z piekarnika i ustaw ją na stojaku z drutu, aby ostygła. Gdy Bochenek się uspokoi i będzie wystarczająco chłodny, użyj cienkiego noża, aby poluzować oba końce z patelni i ostrożnie podnieś go z patelni za pomocą pergaminu po obu stronach bochenka. Uwaga-bochenek jest kruchy, gdy jest ciepły, więc nie próbuj go od razu kroić.Gdy ostygnie, pokroić marchewkę z ostrym nożem do chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Nóż Do ChlebaNóż Do Chleba
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Podawać z ulubionym masłem wegańskim, lub bitą śmietaną.Czas gotowania: 1 godzina
Składniki, których będziesz potrzebować
Vegan Maślany SpreadVegan Maślany Spread
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej

Składniki

591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka kokosowa lub migdałowamąka kokosowa lub migdałowa11 łyżka suszonego oreganoskrobia z marantyskrobia z maranty2Batoniki toffi Heath1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy1Batoniki toffi Heathgroch fioletowygroch fioletowy1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka ryżowa brązowamąka ryżowa brązowa1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweekologiczny cukier trzcinowyekologiczny cukier trzcinowy8krewetki i żyłkiPrzepis na chleb marchewkowy z rodzynkami i przyprawami ChaiPrzepis na chleb marchewkowy z rodzynkami i przyprawami Chai2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemarchew drobno starta (ja używam tarki)marchew drobno starta (ja używam tarki)8krewetki i żyłkiZdrowe. Wariat. I przyjazny dla marchwiZdrowe. Wariat. I przyjazny dla marchwi2largesekologiczne jaja z wolnego wybiegu lub zamiennik jaj Ener-G (1/4 szklanki płynu, mieszane)ekologiczne jaja z wolnego wybiegu lub zamiennik jaj Ener-G (1/4 szklanki płynu, mieszane)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwelekka oliwa z oliwek lub organiczny olej z pestek winogronlekka oliwa z oliwek lub organiczny olej z pestek winogron1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocynamon mielonycynamon mielony0Batoniki toffi Heathgoździki mielonegoździki mielone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoimbir mielonyimbir mielony1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweorganiczny jasnobrązowy cukierorganiczny jasnobrązowy cukier1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemleko kokosowe lub bezmleczne (więcej w razie potrzeby, do 3/4 szklanki)mleko kokosowe lub bezmleczne (więcej w razie potrzeby, do 3/4 szklanki)1Batoniki toffi Heath1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane orzechy pekan lub orzechy włoskie (można pominąć)posiekane orzechy pekan lub orzechy włoskie (można pominąć)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweskrobia z tapioki lub skrobia ziemniaczana (bez mąki ziemniaczanej)skrobia z tapioki lub skrobia ziemniaczana (bez mąki ziemniaczanej)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerodzynki-ciemne lub złoterodzynki-ciemne lub złote1Batoniki toffi Heathsól morska drobnasól morska drobna1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka sorgomąka sorgo1Batoniki toffi Heathguma ksantanowaguma ksantanowa2012Autor: Karina Allrich StyczeńAutor: Karina Allrich Styczeń8krewetki i żyłkiKinda like loveKinda like love
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia21
Magazyn