Bezglutenowe Bułeczki Truskawkowo-Limonkowe
Bezglutenowe babeczki truskawkowo-limonkowe to bezglutenowe i wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 8 i kosztuje 56 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 345 kalorii, 3G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z limonki, sól, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Strawberry Key Lime bułeczki & Kolekcja 50 Key Lime s, Bezglutenowe / Bezmleczne Bułeczki Z Prosa, oraz Bułeczki Bezglutenowe.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 218°.
W średniej misce wymieszaj mieszankę mąki, cukier granulowany, proszek do pieczenia, skórkę z limonki, gumę ksantanową i sól.
Pokrój w maśle, używając blendera do ciast (lub przeciągając 2 noże stołowe przez mieszaninę w przeciwnych kierunkach), aż mieszanina wygląda jak gruba okruchy. Delikatnie wymieszać z truskawkami. Wymieszaj śmietanę do zwilżenia, aż się zwilży.
Na powierzchni lekko posypany mieszanką mąki, zagnieść mieszaninę 5 do 7 razy, aby uformować ciasto. Wklep w koło 3/4 cala.
Ciasto pokroić na 8 klinów.
Umieść kliny na nieprzetworzonym arkuszu cookie.
Piec 12 do 15 minut lub do złotego koloru.
Odstawić na arkuszu cookie 1 minutę.
Usuń z arkusza cookie do regału chłodzącego. W małej misce wymieszaj cukier puder i sok z limonki, aż będzie wystarczająco cienki, aby mżeć.
Mżawka na ciepłe bułeczki.