Przepis bezglutenowy tajski rosół może zaspokoić Azjatyckie pragnienie w około 50 minut. To danie główne ma 426 kalorii, 21g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz papryki serrano chile, mięso z piersi kurczaka, pasta curry, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć mleko kokosowe w puszkach, możesz śledzić to danie główne z Zdrowe Tarty Limonkowe jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest solidne. Podobne przepisy to Bezglutenowe Tajskie Okłady Z Kurczaka, Blender tajska zupa dyniowa (wegańska i bezglutenowa!) & a Vitamix + więcej prezentów z Organic Eats Magazine, oraz Gluten Free Peanut Chicken Thai Pizza {Plus prezenty Udi!}.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej z pestek winogron w dużym rondlu na średnim ogniu. Gotować i wymieszać szalotki i 2 łyżki posiekanej kolendry w gorącej patelni, aż szalotka zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Z Pestek Winogron
Kolendra
Szalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Patelnia
2
Wlać bulion z kurczaka, mleko kokosowe i nektar z agawy; doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Gdy bulion osiągnie gotowanie na wolnym ogniu, przecedzić przez sitko siatkowe do czystego rondla; wyrzucić szalotkę i kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Agawa
Mleko Kokosowe
Kolendra
Szalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Patelnia Z Sosem
3
Powrót bulion na wolnym ogniu; mieszać w grzyby i brokuły i gotować, aż brokuły staje się miękka, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Brokuły
Bulion
4
Dodać kurczaka i gotować, aż nie będzie już różowy, stale mieszając. Wymieszaj pastę curry, sok z limonki i sos rybny w małej misce, aby rozpuścić pastę curry; wymieszaj z gotującą się zupą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Curry
Sos Rybny
Sok Z Limonki
Cały Kurczak
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Kadzi zupę do miski i posypać 1/2 Puchar kolendry, papryka serrano, zielona cebula, i limonki kliny służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serrano Pepper
Zielona Cebula
Klin Wapienny
Kolendra
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Tajski bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, wino. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.