Berta ' s Big Bourbon Bundt Cake
Wielkie ciasto Berty Bourbon Bundt wymaga około 2 godziny i 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 10 i kosztuje 96 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 499 kalorii, 8G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Mieszanka kakao w proszku, sól, ekstrakt z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ciasto Czekoladowe Bourbon Bundt, Tort Waniliowy Bourbon Bundt # BundtaMonth, oraz Słodkie Ziemniaczane Ciasto Bourbon Bundt dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Posmaruj i mąkę 10-calową patelnią lub rurką.
Beat 1 szklanka masła, ser śmietankowy, 1 szklanka cukru i 1/2 szklanki ciemnobrązowego cukru z mikserem elektrycznym w dużej misce, aż światło i puszyste. Mieszanina powinna być zauważalnie jaśniejsza.
Dodać jajka w temperaturze pokojowej po kolei, pozwalając każdemu jajku mieszać się w mieszaninę masła przed dodaniem następnego.
Wymieszać w 1 łyżeczce wanilii i 1/4 szklanki bourbonu.
Mąkę przesiać, 6 łyżek kakao w proszku, proszek do pieczenia, sól i odstawić.
Przygotuj nadzienie: połącz 1/4 szklanki masła, 1/4 szklanki kakao w proszku, 3/4 szklanki brązowego cukru w robocie kuchennym i pulsuj, aby połączyć.
Przełożyć do miski i wymieszać w kawałkach orzechów pekan i 1 łyżce bourbona; odstawić.
Stopniowo dodawać mieszaninę mąki do ciasta ciasto; pokonać na średniej prędkości około 3 protokół.
Rozłóż połowę ciasta na dnie przygotowanej patelni i umieść łyżeczki nadzienia orzechowego wokół środka ciasta. Przykryć pozostałym cieście.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do ciasta wyjdzie czysta, 55 do 70 minut.
Ostudzić na stojaku z drutu na około 20 minut.
Odwrócić ciasto na talerzu i pozostawić do całkowitego ostygnięcia przed glazury.
Do glazury: przesiać 1/4 szklanki kakao w proszku z 1 szklanką cukru cukierniczego.
Wymieszać 1 łyżeczkę wanilii, 1 łyżkę masła i 4 łyżki gorącej wody; dodać 1 do 2 łyżek wody, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Łyżka glazury na wierzchu schłodzonego ciasta.