Berry English Muffin Bread
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb,więc spróbuj jagodowego angielskiego chleba Muffin. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 175 kalorii, 5G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz regularne aktywne drożdże, złotą mąkę, ciepłą maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to 5 Minut Angielski Muffin Berry Cream Cheese Duński, Angielski Chleb Muffin, oraz Angielski Chleb Muffin.
Instrukcje
Spray 9x5-calowa patelnia bochenek z natryskiem do gotowania lub smaru ze skracaniem.
Posypać mąkę kukurydzianą wewnątrz patelni do pokrycia.
W dużej misce, wymieszać 2 szklanki mąki, cukier, sól, soda oczyszczona i drożdże.
Dodaj ciepłą maślankę i ciepłą wodę; ubijaj łyżką, aż dobrze się wymieszasz. Wymieszać w pozostałych 1 3/4 szklanki mąki, aby utworzyć sztywne ciasto. Wymieszaj jagody.
Rozprowadzić na patelni. Przykryć luźno i odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 1 godzinę lub do momentu podwojenia rozmiaru ciasta.
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Piec 25 do 30 minut lub aż Bochenek brzmi puste po dotknięciu. Schłodzić 10 minut; wyjąć z patelni do regału chłodzącego. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny. Użyj ząbkowanego noża, aby pokroić w plasterki.