Bengalski Dhal

Bengalski Dhal
Jeśli masz w pobliżu 45 minut spędzić w kuchni, Bengalski Dhal może być niesamowity bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 33 centów za porcję. Ta przystawka ma 108 kalorii, 6G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. 17 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Ten przepis od Allrecipes wymaga cebuli, soczewicy, mielonej kurkumy i papryki serrano chile. Z łyżką wynik 81%, to danie jest wyjątkowe. Dhal Curry Z Mięsem (Gosht Dhal), Zaprawiony Dhal (Masala Dhal), oraz bengalski dum aloo, jak zrobić bengalski styl dum aloo są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Umyj soczewicę w sitku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2
Połącz soczewicę i wodę w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Dodaj połowę pokrojonej cebuli i czosnku, resztę rezerwując na później. Dodaj kurkumę, liść laurowy, pomidory i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
KurkumaKurkuma
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Dodaj papryczki chili, pozostawiając je w całości, aby dodać smaku lub przekroić na pół, aby dodać ciepła. Gdy mieszanina zacznie wrzeć, zmniejsz ogień do wrzenia. Gotuj, aż soczewica się rozpadnie i lekko zgęstnieje, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
5
W międzyczasie na patelni rozgrzej olej roślinny na średnim ogniu, aż olej zacznie się mienić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Dodaj zarezerwowaną pokrojoną cebulę; gotuj i mieszaj, aż cebula zmięknie i stanie się przezroczysta, około 5 minut. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i kontynuuj gotowanie i mieszanie, aż cebula będzie bardzo delikatna i ciemnobrązowa, jeszcze 15 do 20 minut. Dodaj resztę posiekanego czosnku i gotuj, cały czas mieszając, aż czosnek będzie pachnący i delikatny, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
7
Wlej zawartość patelni do ugotowanej soczewicy i wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowana SoczewicaGotowana Soczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Udekoruj posiekaną kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn