Ben ' s Cognac Risotto
Ben ' s Cognac Risotto to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 607 kalorii, 16G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na $3.6 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka śmietany, oliwy z oliwek, kurczaka bulion, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Przyprawiony Kurczak z Risotto, kremem koniakowym z dzikich grzybów i zapiekanymi rampami, Musztarda Koniakowa, oraz Marchew z koniakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić 2 łyżki masła na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodać grzyby i podsmażyć na złoty kolor, o 5 protokół.
Dodaj koniak, doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć płyn o połowę, 3 do 4 minut. Obniżyć ogień do średniego, dodać śmietanę i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Wyjąć patelnię z ognia i odstawić. Doprowadzić bulion do gotować na wolnym ogniu w średnim rondlu na średnim ogniu.
W międzyczasie podgrzać pozostałe 2 łyżki masła z olejem w głębokim, ciężkim rondlu na średnim ogniu.
Dodać szalotki i gotować do miękkości, o 2 protokół.
Dodać ryż i wymieszać do pokrycia z masłem i olejem.
Dodaj gotującą bulion, 1/2 szklanki na raz, ciągle mieszając drewnianą łyżką. Poczekaj, aż płyn prawie całkowicie się wchłonie, zanim dodasz więcej. Proces ten zajmie około 20 minut. Ryż powinien być po prostu ugotowany i lekko rozgryzany.
Wymieszać mieszankę grzybową i ser. Doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać z natką pietruszki.