Belgijska Zupa Cebulowa

Belgijska zupa cebulowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 679 kalorii, 27g białka, oraz 32G tłuszczu. Na $4.98 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz chleb na zakwasie, czosnek, bulion warzywny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać liście laurowe można śledzić to danie główne z Urocze Babeczki Jabłkowe jako deser. 265 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Krem z belgijskiej zupy Endywiowej, Le Cafe Ile St. Louis zupa cebulowa Gratinee – to nowe podejście do klasycznej francuskiej zupy cebulowej, oraz zupa cebulowa, jak zrobić zupę cebulową.
Instrukcje
Podgrzej szeroki garnek lub żeliwo na średnim ogniu.
Dodaj masło i niech pęcherze.
Odstawić na około cztery minuty, a następnie wymieszać. Powtarzaj, aż cebula wszystkie zaczęły brązowieć, co najmniej dwadzieścia minut.
Dodać oliwę z oliwek, czosnek, i szalotki i mieszać w taki sam sposób jak wcześniej, raz na pięć minut, aż czosnek i szalotki karmelizować.
Dodaj 2 1/2 szklanki piwa i korby ciepła do tylko nieśmiały wysokiej.
Niech piwo gotować, aż nie będzie o połowę mniej objętości piwa niż objętość cebuli.
Dodaj bulion, liście laurowe, liście tymianku i biały pieprz. Gotować, aż płyn zmniejszy się o około dwa palce szerokości. Smak zupy i dodać sól, aby dostosować. Gotować przez co najmniej dodatkowe dwadzieścia minut przed dekoracji. W idealnym świecie pozwoliłbyś zupie usiąść dzień przed podaniem. (Tylko pamiętaj, aby go podgrzać.)
Weź kawałek zakwasu i pokrój go, aby pasował do miski lub kubka. Ułożyć na szczycie zupy i przykryć kilkoma plastrami Gruyère. Dusić na brązowo i podawać na gorąco, z dodatkiem tymianku.
BEVERAGEDe proef Flamandzki prymitywny dziki AleSOUNDTRACKMétal Urbain "Hystérie"
Przedruk za zgodą the Hot Knives Vegetarian Cookbook: Salad Daze by Alex Brown and Evan George, © 2011 Mark Batty Publisher