Belgian Endive au Gratin
Belgijska Endive au Gratin może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury przystawki. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.31 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 198 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Mieszanka mleka, ser gruyere, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 31%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Zapiekanka z endywii belgijskiej z boczkiem (Gratin d ' Endives Ardennaise), Belgijska Endive Ham Au Gratin, oraz Duszona belgijska Endive au Gratin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko posmarować naczynie do pieczenia.
Doprowadzić duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia na średnim ogniu.
Włożyć endywię do wody. Przykryć i gotować do miękkości, 5 do 10 protokół.
Masło umieścić w rondlu i rozpuścić na średnim ogniu.
Ubić mąkę i mieszać, aż mieszanina stanie się pasta i złoty kolor. Stopniowo ubijaj mleko do mieszanki mąki, stale ubijając, aż będzie gęste i gładkie. Wymieszać 3/4 szklanki sera Gruyere, parmezanu, gałki muszkatołowej, soli i pieprzu, aż dobrze wymieszane. Gotować delikatnie na średnim ogniu przez 10 minut, często mieszając.
Rozgrzej brojlery do niskiej temperatury.
Odcedzić endywię. Każdy endywia owinąć plasterkiem szynki i umieścić w przygotowanym naczyniu do pieczenia.
Polać endywią sosem serowym.
Posypać pozostałą 1/4 szklanki sera Gruyere i pietruszki.
Gotować endywii pod rozgrzanym brojlerem, aż ser będzie złoty kolor i bąbelki sosu, o 10 protokół.