Beef Wellington
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać wołowiny Wellington spróbować. Ten przepis służy 6. Na 17,21 zł / porcja, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 50g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 877 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 250 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz kieliszek wina, liść tymianku, gałązkę tymianku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Beef Wellington, Beef Wellington, oraz Beef Wellington dla podobnych receptur.
Instrukcje
Najpierw namoczyć suszone borowiki w 400 ml gorącej wody i odstawić. Filet wołowy pokroić papierem kuchennym, aby osuszyć go z krwi, a następnie doprawić solą, a następnie mocno czarnym pieprzem.
Rozgrzej oliwę na dużej patelni, aż będzie bardzo gorąca, a następnie spędź 8-10 minut na pieczeniu i obracając filet szczypcami, aż będzie dobrze zarumieniony ze wszystkich stron. Przytrzymaj go, aby uszczelnić oba końce. Odstawić wołowinę na tacy złapać wszelkie soki i włączyć ciepło z patelni, ale nie czyścić go.
Odcedzić i wycisnąć suszone borowiki, ale rezerwować sok i przełóż borowiki do robota kuchennego z innymi grzybami i tymiankiem. Całość doprawiamy solą i pieprzem i pulsujemy do drobno posiekanego, ale nie do końca gładkiego.
Umieść patelnię z wołowiną z powrotem na ogniu z masłem, a gdy zacznie skwierczeć, dodaj szalotkę i gotuj przez 2 min, aż zmięknie. Podgrzać i dodać grzyby, dodać odrobinę sosu Worcestershire i gotować wszystko przez 10-12 minut, aż do uzyskania pasty, która wychodzi z boku patelni. Wrzucić do miski do ostygnięcia, w razie użycia wymieszać z parmezanem i odstawić. Wyłącz ciepło z patelni, ale nie czyść go. Wołowinę można smażyć, a mieszaninę grzybów można przygotować kilka godzin wcześniej.
W pierwszym etapie montażu uzyskać duży arkusz folii spożywczej i nakładać plastry prosciutto na nim w rzędzie, końcówka mieszanki grzybowej na górze, a następnie przykryć innym arkuszem folii spożywczej. Albo rękami lub wałkiem do ciasta, poklepać go lub rozwałkować na cienką warstwę, która po prostu pokrywa prosciutto.
Zdjąć górną warstwę folii spożywczej i posadzić filet na środku grzybów. Używając krawędzi folii spożywczej podnieś i zwiń prosciutto i grzyby, aby otoczyć wołowinę, a następnie użyj folii spożywczej, aby zwinąć wszystko w ciasną kiełbasę. Aby uzyskać najlepsze Wyniki, Teraz umieść kiełbasę w zamrażarce na 30 minut, aby ujędrnić nie pozostawiaj na dłuższy czas gotowania.
Na lekko posypanej mąką powierzchni ciasto zwijamy na prostokąt nieco większy niż magazynek, przycinamy krawędzie do zgrubienia i oszczędzamy ozdoby. Lekko posmarować ciasto roztrzepanym jajkiem. Ostrożnie rozpakuj paczkę prosciutto i połóż na środku ciasta. Podobnie jak owijanie paczki lub robienie sajgonki złóż krótsze krawędzie na filecie, a następnie zwiń całość wokół filetu, aby ją otoczyć. Dla naprawdę schludne wykończenie uzyskać kolejny czysty arkusz folii spożywczej i toczyć Wellington do kiełbasy mocno kiełbasa ponownie.
Wstawić do lodówki i schłodzić przez co najmniej 30 minut lub do jednego dnia.
Piekarnik rozgrzać do 220C / 200C / gas 7 z solidną, lekko naoliwioną blachą do pieczenia. Ponownie rozwałkować ciasto i uformować 6 listków. Rozpakuj Wellington, posmaruj jajkiem, a następnie udekoruj liśćmi.
Posmaruj liście większą ilością jajka.
Posypać łuszczącą się solą morską i przelać, zapieczętowaną stroną w dół do rozgrzanej blachy do pieczenia.
Piec przez 10 minut, a następnie zmniejszyć ogień piekarnika do 200C / 180C wentylator / Gaz 6 i nadal piec przez 25 minut na rzadkie mięso, 30 minut na średnio rzadkie, 35 minut na średnie i około 45 minut na dobrze zrobione, upewniając się, że ciasto nie pali się (można przykryć go folią, jeśli zacznie się zbyt ciemne.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić na 10 minut na relaks.
Aby zrobić sos, rozgrzej masło na patelni grzybowej i usmaż szalotkę, tymianek i zatokę, skrobając chrupiące kawałki patelni drewnianą łyżką. Rozsypać na mąkę i brązowy, a następnie spryskać brandy, skwierczeć przez minutę, a następnie dodać czerwone Wino i gotować do fioletowej pasty.
Wlać płyn do namaczania grzybów, unikając ziarnistych bitów na dnie, pokruszyć w kostce bulionu i dowolnego soku ze spoczynkowej wołowiny i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, aż będziesz miał smaczny sos, doprawić do smaku.
Używając bardzo ostrego noża dokładnie wyrzeźb Wellington na 6 grubych plasterków. Można przyciąć końcówki ciasta i podawać je osobno.
Podawać na rozgrzanych talerzach z dzbankiem sosu.