Beef Wellington

Beef Wellington
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać wołowiny Wellington spróbować. Ten przepis służy 6. Na 17,21 zł / porcja, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 50g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 877 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 250 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz kieliszek wina, liść tymianku, gałązkę tymianku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Beef Wellington, Beef Wellington, oraz Beef Wellington dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Najpierw namoczyć suszone borowiki w 400 ml gorącej wody i odstawić. Filet wołowy pokroić papierem kuchennym, aby osuszyć go z krwi, a następnie doprawić solą, a następnie mocno czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Polędwica WołowaPolędwica Wołowa
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
2
Rozgrzej oliwę na dużej patelni, aż będzie bardzo gorąca, a następnie spędź 8-10 minut na pieczeniu i obracając filet szczypcami, aż będzie dobrze zarumieniony ze wszystkich stron. Przytrzymaj go, aby uszczelnić oba końce. Odstawić wołowinę na tacy złapać wszelkie soki i włączyć ciepło z patelni, ale nie czyścić go.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
3
Odcedzić i wycisnąć suszone borowiki, ale rezerwować sok i przełóż borowiki do robota kuchennego z innymi grzybami i tymiankiem. Całość doprawiamy solą i pieprzem i pulsujemy do drobno posiekanego, ale nie do końca gładkiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Umieść patelnię z wołowiną z powrotem na ogniu z masłem, a gdy zacznie skwierczeć, dodaj szalotkę i gotuj przez 2 min, aż zmięknie. Podgrzać i dodać grzyby, dodać odrobinę sosu Worcestershire i gotować wszystko przez 10-12 minut, aż do uzyskania pasty, która wychodzi z boku patelni. Wrzucić do miski do ostygnięcia, w razie użycia wymieszać z parmezanem i odstawić. Wyłącz ciepło z patelni, ale nie czyść go. Wołowinę można smażyć, a mieszaninę grzybów można przygotować kilka godzin wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
W pierwszym etapie montażu uzyskać duży arkusz folii spożywczej i nakładać plastry prosciutto na nim w rzędzie, końcówka mieszanki grzybowej na górze, a następnie przykryć innym arkuszem folii spożywczej. Albo rękami lub wałkiem do ciasta, poklepać go lub rozwałkować na cienką warstwę, która po prostu pokrywa prosciutto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MieszaneGrzyby Mieszane
ProsciuttoProsciutto
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
6
Zdjąć górną warstwę folii spożywczej i posadzić filet na środku grzybów. Używając krawędzi folii spożywczej podnieś i zwiń prosciutto i grzyby, aby otoczyć wołowinę, a następnie użyj folii spożywczej, aby zwinąć wszystko w ciasną kiełbasę. Aby uzyskać najlepsze Wyniki, Teraz umieść kiełbasę w zamrażarce na 30 minut, aby ujędrnić nie pozostawiaj na dłuższy czas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
7
Na lekko posypanej mąką powierzchni ciasto zwijamy na prostokąt nieco większy niż magazynek, przycinamy krawędzie do zgrubienia i oszczędzamy ozdoby. Lekko posmarować ciasto roztrzepanym jajkiem. Ostrożnie rozpakuj paczkę prosciutto i połóż na środku ciasta. Podobnie jak owijanie paczki lub robienie sajgonki złóż krótsze krawędzie na filecie, a następnie zwiń całość wokół filetu, aby ją otoczyć. Dla naprawdę schludne wykończenie uzyskać kolejny czysty arkusz folii spożywczej i toczyć Wellington do kiełbasy mocno kiełbasa ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
8
Wstawić do lodówki i schłodzić przez co najmniej 30 minut lub do jednego dnia.
9
Piekarnik rozgrzać do 220C / 200C / gas 7 z solidną, lekko naoliwioną blachą do pieczenia. Ponownie rozwałkować ciasto i uformować 6 listków. Rozpakuj Wellington, posmaruj jajkiem, a następnie udekoruj liśćmi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Posmaruj liście większą ilością jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
11
Posypać łuszczącą się solą morską i przelać, zapieczętowaną stroną w dół do rozgrzanej blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
12
Piec przez 10 minut, a następnie zmniejszyć ogień piekarnika do 200C / 180C wentylator / Gaz 6 i nadal piec przez 25 minut na rzadkie mięso, 30 minut na średnio rzadkie, 35 minut na średnie i około 45 minut na dobrze zrobione, upewniając się, że ciasto nie pali się (można przykryć go folią, jeśli zacznie się zbyt ciemne.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
13
Wyjąć z piekarnika i pozostawić na 10 minut na relaks.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
14
Aby zrobić sos, rozgrzej masło na patelni grzybowej i usmaż szalotkę, tymianek i zatokę, skrobając chrupiące kawałki patelni drewnianą łyżką. Rozsypać na mąkę i brązowy, a następnie spryskać brandy, skwierczeć przez minutę, a następnie dodać czerwone Wino i gotować do fioletowej pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
15
Wlać płyn do namaczania grzybów, unikając ziarnistych bitów na dnie, pokruszyć w kostce bulionu i dowolnego soku ze spoczynkowej wołowiny i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, aż będziesz miał smaczny sos, doprawić do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostka BulionowaKostka Bulionowa
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
16
Używając bardzo ostrego noża dokładnie wyrzeźb Wellington na 6 grubych plasterków. Można przyciąć końcówki ciasta i podawać je osobno.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
17
Podawać na rozgrzanych talerzach z dzbankiem sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn