Beef Wellington

Beef Wellington
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać wołowiny Wellington spróbować. Ten przepis służy 6. Na 17,21 zł / porcja, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 50g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 877 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 250 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz kieliszek wina, liść tymianku, gałązkę tymianku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Beef Wellington, Beef Wellington, oraz Beef Wellington dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Najpierw namoczyć suszone borowiki w 400 ml gorącej wody i odstawić. Filet wołowy pokroić papierem kuchennym, aby osuszyć go z krwi, a następnie doprawić solą, a następnie mocno czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Polędwica WołowaPolędwica Wołowa
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
2
Rozgrzej oliwę na dużej patelni, aż będzie bardzo gorąca, a następnie spędź 8-10 minut na pieczeniu i obracając filet szczypcami, aż będzie dobrze zarumieniony ze wszystkich stron. Przytrzymaj go, aby uszczelnić oba końce. Odstawić wołowinę na tacy złapać wszelkie soki i włączyć ciepło z patelni, ale nie czyścić go.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
3
Odcedzić i wycisnąć suszone borowiki, ale rezerwować sok i przełóż borowiki do robota kuchennego z innymi grzybami i tymiankiem. Całość doprawiamy solą i pieprzem i pulsujemy do drobno posiekanego, ale nie do końca gładkiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Umieść patelnię z wołowiną z powrotem na ogniu z masłem, a gdy zacznie skwierczeć, dodaj szalotkę i gotuj przez 2 min, aż zmięknie. Podgrzać i dodać grzyby, dodać odrobinę sosu Worcestershire i gotować wszystko przez 10-12 minut, aż do uzyskania pasty, która wychodzi z boku patelni. Wrzucić do miski do ostygnięcia, w razie użycia wymieszać z parmezanem i odstawić. Wyłącz ciepło z patelni, ale nie czyść go. Wołowinę można smażyć, a mieszaninę grzybów można przygotować kilka godzin wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
W pierwszym etapie montażu uzyskać duży arkusz folii spożywczej i nakładać plastry prosciutto na nim w rzędzie, końcówka mieszanki grzybowej na górze, a następnie przykryć innym arkuszem folii spożywczej. Albo rękami lub wałkiem do ciasta, poklepać go lub rozwałkować na cienką warstwę, która po prostu pokrywa prosciutto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MieszaneGrzyby Mieszane
ProsciuttoProsciutto
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
6
Zdjąć górną warstwę folii spożywczej i posadzić filet na środku grzybów. Używając krawędzi folii spożywczej podnieś i zwiń prosciutto i grzyby, aby otoczyć wołowinę, a następnie użyj folii spożywczej, aby zwinąć wszystko w ciasną kiełbasę. Aby uzyskać najlepsze Wyniki, Teraz umieść kiełbasę w zamrażarce na 30 minut, aby ujędrnić nie pozostawiaj na dłuższy czas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
7
Na lekko posypanej mąką powierzchni ciasto zwijamy na prostokąt nieco większy niż magazynek, przycinamy krawędzie do zgrubienia i oszczędzamy ozdoby. Lekko posmarować ciasto roztrzepanym jajkiem. Ostrożnie rozpakuj paczkę prosciutto i połóż na środku ciasta. Podobnie jak owijanie paczki lub robienie sajgonki złóż krótsze krawędzie na filecie, a następnie zwiń całość wokół filetu, aby ją otoczyć. Dla naprawdę schludne wykończenie uzyskać kolejny czysty arkusz folii spożywczej i toczyć Wellington do kiełbasy mocno kiełbasa ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
8
Wstawić do lodówki i schłodzić przez co najmniej 30 minut lub do jednego dnia.
9
Piekarnik rozgrzać do 220C / 200C / gas 7 z solidną, lekko naoliwioną blachą do pieczenia. Ponownie rozwałkować ciasto i uformować 6 listków. Rozpakuj Wellington, posmaruj jajkiem, a następnie udekoruj liśćmi.
Składniki, których będziesz potrzebować
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
10
Posmaruj liście większą ilością jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
11
Posypać łuszczącą się solą morską i przelać, zapieczętowaną stroną w dół do rozgrzanej blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
12
Piec przez 10 minut, a następnie zmniejszyć ogień piekarnika do 200C / 180C wentylator / Gaz 6 i nadal piec przez 25 minut na rzadkie mięso, 30 minut na średnio rzadkie, 35 minut na średnie i około 45 minut na dobrze zrobione, upewniając się, że ciasto nie pali się (można przykryć go folią, jeśli zacznie się zbyt ciemne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
13
Wyjąć z piekarnika i pozostawić na 10 minut na relaks.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
14
Aby zrobić sos, rozgrzej masło na patelni grzybowej i usmaż szalotkę, tymianek i zatokę, skrobając chrupiące kawałki patelni drewnianą łyżką. Rozsypać na mąkę i brązowy, a następnie spryskać brandy, skwierczeć przez minutę, a następnie dodać czerwone Wino i gotować do fioletowej pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
15
Wlać płyn do namaczania grzybów, unikając ziarnistych bitów na dnie, pokruszyć w kostce bulionu i dowolnego soku ze spoczynkowej wołowiny i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, aż będziesz miał smaczny sos, doprawić do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostka BulionowaKostka Bulionowa
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
16
Używając bardzo ostrego noża dokładnie wyrzeźb Wellington na 6 grubych plasterków. Można przyciąć końcówki ciasta i podawać je osobno.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
17
Podawać na rozgrzanych talerzach z dzbankiem sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn