Beef Enchilada Stack
Nigdy nie można mieć zbyt wiele meksykańskich przepisów, więc dać stos Enchilada wołowiny spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.24 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 450 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. 219 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś 2 paprykę, śmietanę, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Beef Enchilada Stack, Tex-Mex Enchilada Stack, oraz Turcja Enchilada Stack.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spray 9-calowy szklany talerz pie lub 9 1/2-calowy szklany talerz z głębokim naczyniem z natryskiem do gotowania. W 12-calowej patelni lub 4-quart holenderski piekarnik, gotować wołowinę i cebulę na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż dokładnie gotowane;odcedzić. Wymieszaj paprykę, kukurydzę, mieszankę przypraw taco, pomidory i sos enchilada.
Podgrzać do wrzenia; usunąć z ognia.
Rozprowadzić około 1/4 mieszanki wołowej cienką warstwą w płytce ciasta. Top z 3 tortille (tortille będzie nakładać), 1/4 mieszanki wołowiny i 1/3 sera. Powtórz warstwy jeszcze 2 razy, zaczynając od tortilli, a kończąc na serze. Pie płyta będzie bardzo pełny, ale nie powinien przepełnić.
Piec około 30 minut lub aż ser topi się i lekko rumiane.
Odstawić na 5 minut przed podaniem. Do każdej porcji dodajemy śmietanę i zieloną cebulę.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. The Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé of Pinot Noir z oceną 4.5 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.