Bazylia i Prosciutto zawinięte Halibut
Bazylia i Prosciutto zawinięte halibut jest bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 danie główne. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 201 kalorii, 22g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 4,19 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz przyprawy adobo, bazylia, oliwa z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Prosciutto-zawinięty Halibut z dyni letniej, Prosciutto-zawinięty halibut z sosem maślanym z szałwii, oraz Halibut zawinięty w Prosciutto z brukselką i kapustą kuskus.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Połóż 3 liście bazylii na każdym kawałku prosciutto. Filety z halibuta przyprawiamy przyprawą Adobo, układamy na jednej stronie przygotowanych plasterków prosciutto, a filety rybne zawijamy prosciutto i bazylią.
Ustaw patelnię bezpieczną dla piekarnika na średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, wlej oliwę z oliwek i umieść owinięte filety z halibuta na patelni.
Gotować filety, aż prosciutto jest złoty kolor, o 4 protokół. Odwróć filety i przenieś patelnię do nagrzanego piekarnika.
Piec, aż ryba jest firma w dotyku i gotowane przez, o 5 protokół.