Bazowy Sos Żurawinowy
Bazowy sos żurawinowy wymaga ok. 25 minut od początku do końca. Na 51 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 170 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Mieszanka miodu, cukru granulowanego, żurawiny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 10%. Spróbuj Baza Sosu Czerwonego-Marinara, Baza Kimchee Mr. N, oraz Baza Plików Cookie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej rzepakowy w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać imbir i szalotki i gotować, mieszając, aż miękkie i pachnące, o 3 protokół. Wymieszać z brązowym cukrem, miodem, sokiem pomarańczowym, 1/4 szklanki cukru granulowanego i solą. Gotować, mieszając, aż cukier się rozpuści i mieszanina będzie przyjemna i bąbelkowa.
Dodać połowę żurawiny i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż żurawina pop i mieszanina zgęstnieje, o 5 protokół.
Dodać pozostałe żurawiny i gotować kolejne 5 minut lub tak.