Bawarskie precle Papa Drexlera
Bawarskie precle Papa Drexlera wymagają około 35 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 7G białka, 4G tłuszczu i w sumie 266 kalorii. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 17 centów za porcję. 234 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Ten przepis od Wszystkichprzepisy wymagają aktywnych drożdży, sody oczyszczonej, masła i mąki. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy obejmują Precle Bawarskie, Precle Bawarskie, oraz Słodkie Precle Bawarskie.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj 1 szklankę mąki, drożdże, cukier, 2 łyżki masła i 1 1/3 szklanki wody.
Pozostaw tę mieszaninę, aż zacznie się tworzyć bańka, około 15 minut. Dodaj sól i stopniowo dodawaj pozostałą mąkę, aż ciasto będzie można zebrać i zagnieść na blacie. Ugniataj, aż będzie gładka i elastyczna, około 8 minut, w razie potrzeby dodając więcej mąki.
Ciasto podzielić na 6 części i odstawić na kilka minut.
Rozwałkuj jeden kawałek na raz w linę o długości około 15 cali. Zapętl i przekręć w ten fajny kształt precla. Ułóż na blasze do pieczenia, rozwałkowując Pozostałe porcje.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (220 stopni C). Doprowadź pozostałe 3 szklanki wody do wrzenia i dodaj sodę oczyszczoną.
Zdjąć z ognia. Zanurz precle w łaźni wodnej na około 45 sekund, przewracając mniej więcej w połowie.
Namoczone precle ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia.
Posmaruj je roztopionym masłem i posyp grubą solą.
Piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor, 8 do 10 minut.