Batony z solonymi orzechami arachidowymi
Batony z solonymi orzechami arachidowymi to przystawka dla 24 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bez nabiału ma 249 kalorii , 5 g białka i 12 g tłuszczu na porcję. Za 48 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 37 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i kup mąkę, ekstrakt waniliowy, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 2 godzin i 10 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 38% , co jest raczej słabym wynikiem. Wypróbuj tartę jabłkowo-sernikową z polewą z solonego karmelu , kruchą, soloną, chrupiącą migdałową roca i brukselką z solonymi jajkami , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, brązowy cukier, skrobię kukurydzianą, sól, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.
Pokrój masło za pomocą blendera do ciasta LUB dwóch noży.
Mieszanka będzie kruszona. Wciśnij do nieposmarowanej formy 13 x 9 cali.
Piec w piekarniku nagrzanym do 175°C przez 12–15 minut.
Wyjmij ciasto z piekarnika i posyp piankami; wstaw je ponownie do piekarnika na 3–5 minut, aż pianki staną się puszyste.
Podgrzej syrop kukurydziany, masło i chipsy z masła orzechowego w rondlu na małym ogniu, aż do uzyskania gładkiej masy.
Dodaj wanilię, płatki zbożowe i orzeszki ziemne.
Rozłóż na upieczonym spodzie i schłódź przez 1 godzinę lub do momentu, aż masa stężeje.