Batony Owsiane Z Rodzynkami
Jeśli chcesz dodać więcej wegetariańskich przepisów na bazie lakto ovo do swojego pudełka z przepisami, batoniki owsiane z rodzynkami mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Z tego przepisu wychodzi 36 porcji zawierających 176 kalorii, 2 g białka i 8 g tłuszczu każda. Za 25 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką śmietankę, brązowy cukier, rodzynki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako śniadanie w bardzo przystępnej cenie. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 10%, co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Batoniki Owsiane z Rodzynkami, Batoniki Owsiane-Raisin i Batony Owsiane Z Rodzynkami.
Instrukcje
W dużym rondlu wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i cynamon. Mieszaj śmietanę, aż będzie gładka. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać. Zredukować ciepło; gotować i mieszać 2 minuty dłużej.
Zdjąć z ognia. Niewielką ilość gorącego nadzienia wmieszać do jajek; ponownie wrzucić wszystko na patelnię, ciągle mieszając. Doprowadzić do delikatnego wrzenia; gotować i mieszać 2 minuty dłużej.
Zdjąć z ognia. Delikatnie wmieszaj rodzynki. Ochłodzić do temperatury pokojowej bez mieszania.
W międzyczasie w dużej misce wymieszaj mąkę, płatki owsiane, brązowy cukier, sodę oczyszczoną i sól.
Posiekaj masło, aż będzie kruche.
Mocno wciśnij 3-1/2 szklanki mieszanki okruchów do natłuszczonej formy o średnicy 13 cali. x 9 cali taca do pieczenia.
Posmarować nadzieniem rodzynkowym.
Posyp pozostałą mieszanką okruszków.
Piec w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do złotego koloru. Studzimy na drucianej kratce.
Pokroić w batoniki. Resztki przechowuj w lodówce.