Batony Cytrynowo-Imbirowe
Batony Lemon Ginger to Wegetariańskie hor d ' oeuvre. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 196 kalorii. Ten przepis służy 24. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 24 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz batony imbirowe, sok z cytryny, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sernik Cytrynowo-Imbirowy, Ginger Lemon Cheesecake Bars, oraz Batoniki imbirowo-cytrynowe z migdałowym Streuselem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw stojak na środkowym poziomie piekarnika i rozgrzej do 375 stopni.
W średniej misce wymieszać mąkę, cukier, zmielony imbir i proszek do pieczenia.
Roztopić masło na średnim ogniu i natychmiast dodać do suchych składników; użyj dużej gumowej szpatułki, aby wymieszać z gładkim, błyszczącym ciastem.
Dodaj jajko, krystalizowany imbir, miód i skórkę z cytryny i energicznie ubijaj, aby uzyskać gładkie ciasto.
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i za pomocą dłoni równomiernie nacisnąć na dno patelni.
Upiec batony, aż dobrze wzrosną, jędrne i lekko złociste, około 20 do 25 minut.
Podczas pieczenia batonów użyj małej gumowej szpatułki, aby ubić cukier cukierniczy i sok z cytryny.
Dodaj wodę, 1/2 łyżeczki na raz, jeśli jest zbyt gęsta, aby się rozprzestrzeniać.
Jak tylko pręty zostaną upieczone, umieść deskę do krojenia na patelni i użyj rękawic kuchennych, aby odwrócić gorące pręty do deski.
Wyjmij patelnię i papier i natychmiast wylej szkliwo cytrynowe na pręty; użyj małej metalowej szpatułki, aby równomiernie ją rozprowadzić. Ustawi się, gdy bary będą chłodne.
Użyj linijki, aby zaznaczyć, a następnie wytnij 2-calowe kwadraty.
Serwowanie: ułóż batoniki na talerzu—lukier jest suchy, więc można je układać w stosy. Przechowywanie: Przechowywać pręty w puszce lub plastikowym pojemniku z ciasną pokrywą między arkuszami papieru woskowego.