Batoniki morelowo-cytrynowe ze skórką z orzechów laskowych
Morelowe batoniki cytrynowe z skórką z orzechów laskowych mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 113 kalorii, 1G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz konfitury morelowe, jajka, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Batoniki Morelowo-Cytrynowe Ze Skórką Z Orzechów Laskowych, Batoniki kokosowo-limonkowe z orzechami laskowymi, oraz Batoniki Morelowe Z Kruchą Skórką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla skorupy: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Linia 8-calowy kwadratowy patelni do pieczenia z arkuszem folii tak obejmuje dno i wszystkie cztery strony.
Mąkę, cukier, sól i orzechy połączyć w robocie kuchennym. Pulsuj, aż orzechy zostaną drobno zmielone.
Dodaj roztopione masło i wanilię i połącz, aż mieszanina będzie wilgotna i zacznie zbrylać się wokół ostrza.
Wyjąć ciasto i zagnieść, aby zakończyć łączenie składników. Naciśnij ciasto równomiernie na dnie przygotowanej patelni.
Piec przez 25 do 30 minut, aż skorupa jest w pełni upieczone i rumiane na brzegach.Do polewy: podczas pieczenia skorupy wymieszaj cukier i mąkę w dużej misce.
Dodać jajka i wymieszać do połączenia.
Dodać konfitury morelowe i wymieszać, aby połączyć, rozbijając duże kawałki.
Wymieszać z sokiem z cytryny.Po upieczeniu skorupy, obróć piekarnik do 300 stopni F. wyjmij patelnię i wlej polewę na skórkę.
Piec przez kolejne 20 do 25 minut, aż polewa jest ustawiona i nie drży po naciśnięciu patelni.
Ostudzić całkowicie na stojaku.Używając folii jako uchwytów, przenieś pręty na deskę do krojenia i pokrój na szesnaście 2-calowych prętów. Tuż przed podaniem przesiać cukier puder.