Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj czekoladowo-karmelowe batony kruche. Ten przepis służy 10 i kosztuje 72 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 597 kalorii. Jeśli masz masło, masło, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 33 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Czekoladowe karmelowe ciastka kruche batony, Solony Karmel, ciemna czekolada i brązowe masło kruche batoniki z posypką, oraz Peanut Butter Caramel Shortbread Bars {millionaire bars} dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Ubij masło w średniej misce z mikserem elektrycznym, aż będzie kremowe. Ubij cukier puder i 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z Wanilii
Cukier Puder
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Mąkę i sól połączyć w średniej misce; stopniowo ubijać do mieszaniny masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
3
Wciśnij ciasto na wysmarowaną, wyłożoną folią aluminiową 9-x 9-calową patelnię do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Patelnia Do Pieczenia
4
Piec w temperaturze 350 przez 23 do 25 minut. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Połącz cukier, 1/2 szklanki ciężkiej śmietany, syrop kukurydziany i masło w 2-quart heavy pot. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż masło się rozpuści i cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do medium i doprowadzić do wrzenia. Gotuj, bez mieszania, aż mieszanina osiągnie 238 (tuż za miękką kulką) na termometrze cukierkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Ciężki
Syrop Kukurydziany
Masło
Cukierki Sour Brite Octopus
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Candy
Garnek
6
Wymieszać pozostałą 1/2 szklanki śmietany i pozostałą 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego; dokładnie wlać do mieszaniny cukru. (
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z Wanilii
Krem
Cukier
7
Mieszanina bąbelków.) Gotować aż mieszanina wróci do 23
8
Zalać kruchą skórką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Kruche
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
9
Odstawić w temperaturze pokojowej lub przechowywać w lodówce, aż karmel będzie jędrny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmel
10
Wlać czekoladowy Ganache na karmel, wygładzając szpatułką przesuniętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Karmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Offsetowa
11
Posypać solą morską.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Morska
12
Odstawić w chłodnym miejscu, aż czekolada będzie jędrna.