Batonik czekoladowy Fudge
Jeśli masz około 20 minut do spędzenia w kuchni, Candy Bar Fudge może być niesamowitym przepisem bezglutenowym do wypróbowania. Ten przepis pozwala na przygotowanie 64 porcji, każda o 106 kaloriach , 2 g białka i 5 g tłuszczu . Za 16 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką kakao do pieczenia, masło, orzeszki ziemne i kilka innych składników, możesz go zrobić. Niewielu osobom ten deser naprawdę smakował. Jest on sponsorowany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawienia. Wypróbuj podobne przepisy Nutella Fudge Candy , Almond Cookie Bar i Bar Nuts .
Instrukcje
W naczyniu nadającym się do mikrofalówki połącz masło, kakao, brązowy cukier i mleko. Podgrzewaj w mikrofalówce na dużej mocy, aż mieszanina się zagotuje, około 2 minut. Wmieszaj cukier puder i wanilię.
Wlać do natłuszczonej, kwadratowej formy o boku 8 cali.
W innej misce nadającej się do mikrofalówki podgrzej karmelki z wodą na dużej mocy przez 1,5 minuty lub do momentu roztopienia. Wmieszaj orzeszki ziemne i rozłóż na warstwie czekoladowej. Podgrzewaj chipsy czekoladowe w mikrofalówce na dużej mocy przez 30 sekund lub do momentu roztopienia; rozłóż na warstwie karmelowej. Schłodź, aż stwardnieją.