Bas w paski z bulionem limonkowym
Bas w paski z bulionem limonkowym to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 32G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 287 kalorii. Na 6,6 USD za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, liście mięty i bazylii, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Bas w paski z bulionem limonkowym, Imbir-Miso pasiasty bas w bulionie z grzybów Shiitake, oraz Bas W Paski Z Masłem Limonkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grzać kolendrę, kardamon i pastę curry w średnim rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż przyprawy będą pachnące i pasta curry zacznie karmelizować, o 2 minuty.
Dodaj łodygi kolendry, liście limonki kaffir, sos rybny i 1 szklankę wody. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować delikatnie, aż smaki stopią, 8-10 minut.
Odcedzić bulion przez sito o drobnych oczkach do dużej żaroodpornej miarki; wyrzucić ciała stałe.
Niech ostygnie, a następnie wymieszać sok z limonki; doprawić koszerną solą i więcej soku z limonki, w razie potrzeby.
Tymczasem, za pomocą ostrego noża, wyciąć całą skórkę i biały rdzeń z grejpfruta; wyrzucić. Pracując nad małą miską, przeciąć między membranami, aby uwolnić segmenty do miski; wyrzucić membrany. Powtórz z limonką.
Rozgrzać olej roślinny na dużej żeliwnej lub innej ciężkiej patelni na średnim ogniu. Przyprawiamy rybę solą i pieprzem. Gotować filety, skórkę w dół, 1 minutę, a następnie mocno docisnąć łopatką rybną, aby zapewnić równomierne brązowienie i chrupkość. Kontynuuj gotowanie, aż skóra będzie złoty kolor i ryby jest głównie gotowane przez, o 4 protokół; ostrożnie włączyć ryby i smażyć aż tylko gotowane przez, o 1 minuta dłużej.
Podziel wapno bulion i ryby między płytkie miski. Rozsypać fragmenty cytrusów, liście kolendry, mięty i bazylii; skropić oliwą z oliwek i doprawić solą morską.
Zrób z wyprzedzeniem: bulion można przygotować 1 dzień wcześniej(nie dodawać soku z limonki). Kryj się i wyluzuj. Doprowadzić do temperatury pokojowej i dodać sok z limonki tuż przed podaniem.