Bap Story: Pikantna Ośmiornica Nad Ryżem (Nakji Dup Bap)

Bap Story: Pikantna Ośmiornica Nad Ryżem (Nakji Dup Bap)
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Historia Bap: pikantna Ośmiornica nad ryżem (Nakji Dup Bap) może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 32G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 525 kalorii. Na $3.94 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś miski ryżu, włóż nogi do sitka, włóż ryż do misek i na wierzch, i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać kawałki orzecha pekan można śledzić to danie główne z Cynamonowy Placek Orzechowy jako deser. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 27 mówi, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kolacja: Bucatini z pikantnym sosem ośmiornicy Dla Dzieci, Mr. Story ' s BBQ Shrimp, oraz Historia i pytanie dla podobnych receptur.

Składniki

4Plastryna kawałki wielkości bitena kawałki wielkości bite7Kiełki fasoli blanszujemy we wrzącej wodzie przez około 1-2 minutyKiełki fasoli blanszujemy we wrzącej wodzie przez około 1-2 minuty9Plastryreszta warzyw. Możesz użyć dowolnego rodzaju warzyw, które lubisz. Kapusta i papryka są również dobre opcjereszta warzyw. Możesz użyć dowolnego rodzaju warzyw, które lubisz. Kapusta i papryka są również dobre opcje101 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowej10. Włożyć trochę oleju do ciężkiej patelni podgrzanej do średniej temperatury. Dodaj cebulę, marchew i cukinię. gotować aż zmięknie10. Włożyć trochę oleju do ciężkiej patelni podgrzanej do średniej temperatury. Dodaj cebulę, marchew i cukinię. gotować aż zmięknie1Oliwa z oliwek do tostówOliwa z oliwek do tostów42 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuczerwona pasta chiliczerwona pasta chili2Włożyć nogi do sitka z łyżką mąki i łyżką oczywiście soli. Wetrzyj go dobrze dłońmiWłożyć nogi do sitka z łyżką mąki i łyżką oczywiście soli. Wetrzyj go dobrze dłońmi11 łyżka suszonego oreganosos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy1zielone chilizielone chili4krewetki i żyłkiZielona cebulaZielona cebula11Następnie dodać zieloną cebulę i zielony pieprz. Gotować przez 1-2 minutyNastępnie dodać zieloną cebulę i zielony pieprz. Gotować przez 1-2 minuty1Część przygotowania ośmiornicyCzęść przygotowania ośmiornicy12Dodaj sos i ośmiornicęDodaj sos i ośmiornicę13 szklanki wiórków dębowych lub orzechowych lub 6 dużych kawałków namoczonych w zimnej wodzie przez co najmniej 1 godzinę i maksymalnie 4 godziny3 szklanki wiórków dębowych lub orzechowych lub 6 dużych kawałków namoczonych w zimnej wodzie przez co najmniej 1 godzinę i maksymalnie 4 godziny12 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuekstrakt ze śliwkiekstrakt ze śliwki42 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzured chili powder (dostosuj to, jeśli nie lubisz zbyt ostrego)red chili powder (dostosuj to, jeśli nie lubisz zbyt ostrego)3miski gotowanego ryżumiski gotowanego ryżu14Umieść ryż w miseczkach i dopełnij go kiełkami fasoli i ośmiornicą. Dekoruj wodorostami i sezamemUmieść ryż w miseczkach i dopełnij go kiełkami fasoli i ośmiornicą. Dekoruj wodorostami i sezamem32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuKoreański syrop do gotowania (można zastąpić agawą)Koreański syrop do gotowania (można zastąpić agawą)32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuwino ryżowewino ryżowe22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuSzczypta białego sezamuSzczypta białego sezamu11 łyżka suszonego oreganoprażone nasiona sezamuprażone nasiona sezamu4krewetki i żyłkiPokruszone sezonowane wodorosty i prażone nasiona sezamu do dekoracjiPokruszone sezonowane wodorosty i prażone nasiona sezamu do dekoracji22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1torbybeen sproutsbeen sprouts1Odetnij głowy ośmiornicom. Upewnij się, że nie przeciąłeś głowy, ponieważ tusz będzie wszędzieOdetnij głowy ośmiornicom. Upewnij się, że nie przeciąłeś głowy, ponieważ tusz będzie wszędzie11 łyżka suszonego oreganopasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej3Zanurz ośmiornicę w wrzącej wodzie na 3 sekundy każdaZanurz ośmiornicę w wrzącej wodzie na 3 sekundy każda3Dobrze spłukać w bieżącej wodzieDobrze spłukać w bieżącej wodzie1małe6 łyżek startego ostrego sera cheddar6 łyżek startego ostrego sera cheddar6Dobrze wymieszać i odstawić podczas przygotowywania innych rzeczyDobrze wymieszać i odstawić podczas przygotowywania innych rzeczy3octopi (nakji) najlepiej świeże. Można znaleźć na koreańskich lub innych rynkach azjatyckichoctopi (nakji) najlepiej świeże. Można znaleźć na koreańskich lub innych rynkach azjatyckich8Spłukać i osuszyć. Doprawić odrobiną oleju sezamowego i soliSpłukać i osuszyć. Doprawić odrobiną oleju sezamowego i soli13Wymieszać i gotować przez kolejne kilka minut, aż ośmiornica jest po prostu gotowane przez. Nie chcesz gotować ośmiornicy, ponieważ stanie się gumowataWymieszać i gotować przez kolejne kilka minut, aż ośmiornica jest po prostu gotowane przez. Nie chcesz gotować ośmiornicy, ponieważ stanie się gumowata
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia52
Magazyn