Bap Story: Pikantna Ośmiornica Nad Ryżem (Nakji Dup Bap)

Bap Story: Pikantna Ośmiornica Nad Ryżem (Nakji Dup Bap)
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Historia Bap: pikantna Ośmiornica nad ryżem (Nakji Dup Bap) może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 32G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 525 kalorii. Na $3.94 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś miski ryżu, włóż nogi do sitka, włóż ryż do misek i na wierzch, i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać kawałki orzecha pekan można śledzić to danie główne z Cynamonowy Placek Orzechowy jako deser. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 27 mówi, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kolacja: Bucatini z pikantnym sosem ośmiornicy Dla Dzieci, Mr. Story ' s BBQ Shrimp, oraz Historia i pytanie dla podobnych receptur.

Składniki

4Plastryna kawałki wielkości bitena kawałki wielkości bite7Kiełki fasoli blanszujemy we wrzącej wodzie przez około 1-2 minutyKiełki fasoli blanszujemy we wrzącej wodzie przez około 1-2 minuty9Plastryreszta warzyw. Możesz użyć dowolnego rodzaju warzyw, które lubisz. Kapusta i papryka są również dobre opcjereszta warzyw. Możesz użyć dowolnego rodzaju warzyw, które lubisz. Kapusta i papryka są również dobre opcje101 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowej10. Włożyć trochę oleju do ciężkiej patelni podgrzanej do średniej temperatury. Dodaj cebulę, marchew i cukinię. gotować aż zmięknie10. Włożyć trochę oleju do ciężkiej patelni podgrzanej do średniej temperatury. Dodaj cebulę, marchew i cukinię. gotować aż zmięknie1słonina wieprzowasłonina wieprzowa4Spód: okruszki z herbatników grahamczerwona pasta chiliczerwona pasta chili2Włożyć nogi do sitka z łyżką mąki i łyżką oczywiście soli. Wetrzyj go dobrze dłońmiWłożyć nogi do sitka z łyżką mąki i łyżką oczywiście soli. Wetrzyj go dobrze dłońmi1porcja startego parmezanusos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy1zielone chilizielone chili4trochę posiekanej cukiniiZielona cebulaZielona cebula11Następnie dodać zieloną cebulę i zielony pieprz. Gotować przez 1-2 minutyNastępnie dodać zieloną cebulę i zielony pieprz. Gotować przez 1-2 minuty1Część przygotowania ośmiornicyCzęść przygotowania ośmiornicy12Dodaj sos i ośmiornicęDodaj sos i ośmiornicę11-1/2 łyżeczki mielonego czosnku GOYA® lub 3 ząbki świeżego czosnku, drobno posiekane1-1/2 łyżeczki mielonego czosnku GOYA® lub 3 ząbki świeżego czosnku, drobno posiekane1Spód: okruszki z herbatników grahamekstrakt ze śliwkiekstrakt ze śliwki4Spód: okruszki z herbatników grahamred chili powder (dostosuj to, jeśli nie lubisz zbyt ostrego)red chili powder (dostosuj to, jeśli nie lubisz zbyt ostrego)3miski gotowanego ryżumiski gotowanego ryżu14Umieść ryż w miseczkach i dopełnij go kiełkami fasoli i ośmiornicą. Dekoruj wodorostami i sezamemUmieść ryż w miseczkach i dopełnij go kiełkami fasoli i ośmiornicą. Dekoruj wodorostami i sezamem3Spód: okruszki z herbatników grahamKoreański syrop do gotowania (można zastąpić agawą)Koreański syrop do gotowania (można zastąpić agawą)3Spód: okruszki z herbatników grahamwino ryżowewino ryżowe2Spód: okruszki z herbatników grahamSzczypta białego sezamuSzczypta białego sezamu1porcja startego parmezanuprażone nasiona sezamuprażone nasiona sezamu4trochę posiekanej cukiniiPokruszone sezonowane wodorosty i prażone nasiona sezamu do dekoracjiPokruszone sezonowane wodorosty i prażone nasiona sezamu do dekoracji2Spód: okruszki z herbatników grahampieczeń z polędwicy wieprzowej, przyciętapieczeń z polędwicy wieprzowej, przycięta1do dużego ziemniaka, pokroić w kostkębeen sproutsbeen sprouts1Odetnij głowy ośmiornicom. Upewnij się, że nie przeciąłeś głowy, ponieważ tusz będzie wszędzieOdetnij głowy ośmiornicom. Upewnij się, że nie przeciąłeś głowy, ponieważ tusz będzie wszędzie1porcja startego parmezanu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu3Zanurz ośmiornicę w wrzącej wodzie na 3 sekundy każdaZanurz ośmiornicę w wrzącej wodzie na 3 sekundy każda3Dobrze spłukać w bieżącej wodzieDobrze spłukać w bieżącej wodzie1małe6 łyżek startego ostrego sera cheddar6 łyżek startego ostrego sera cheddar6Dobrze wymieszać i odstawić podczas przygotowywania innych rzeczyDobrze wymieszać i odstawić podczas przygotowywania innych rzeczy3octopi (nakji) najlepiej świeże. Można znaleźć na koreańskich lub innych rynkach azjatyckichoctopi (nakji) najlepiej świeże. Można znaleźć na koreańskich lub innych rynkach azjatyckich8Spłukać i osuszyć. Doprawić odrobiną oleju sezamowego i soliSpłukać i osuszyć. Doprawić odrobiną oleju sezamowego i soli13Wymieszać i gotować przez kolejne kilka minut, aż ośmiornica jest po prostu gotowane przez. Nie chcesz gotować ośmiornicy, ponieważ stanie się gumowataWymieszać i gotować przez kolejne kilka minut, aż ośmiornica jest po prostu gotowane przez. Nie chcesz gotować ośmiornicy, ponieważ stanie się gumowata
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia52
Magazyn