Banoffee Pie
Banoffee Pie może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 438 kalorii, 7G białka, oraz 23G tłuszczu. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Mieszanka skondensowanego mleka, śmietany, brązowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Z łyżeczką wynik 28%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Banoffee Pie, Banoffee Pie, oraz Banoffee Pie.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°.
Mleko skondensowane wlać do talerza ciasta i wymieszać z dużą szczyptą soli. Przykryć płytkę ciasta folią i mocno zacisnąć folię wokół obręczy. Umieścić w patelni do pieczenia, a następnie dodać tyle wrzącej gorącej wody, aby dotrzeć do połowy góry płyty ciasta, upewniając się, że folia jest nad wodą.
Piec, napełniając patelnię do połowy wodą około co 40 minut, aż mleko będzie grube i głęboki złoty kolor karmelu, około 2 godzin.
Wyjąć talerz z kąpieli wodnej i przenieść toffi do miski, a następnie schłodzić toffi, odsłonięte, aż będzie zimne, około 1 godziny.
Podczas gdy toffi chłodzi się, Wyczyść talerz ciasta i upiecz w nim piecrust zgodnie z instrukcją pakowania. Chłodny piecrust całkowicie w patelni na stojaku, około 20 minut.
Toffi rozprowadzić równomiernie w cieście i schłodzić, odsłonięte, 15 minut.
Pokroić banany w plastry o grubości 1/4 cala i ułożyć na toffi.
Śmietanę z brązowym cukrem ubić w czystej misce mikserem elektrycznym, aż po prostu utrzyma miękkie szczyty, a następnie ułożyć na wierzchu ciasta.
* Toffi można schłodzić do 2 dni (przykryć po 1 godzinie).* Ciasto wypełnione toffi można schłodzić do 3 godzin.