Banh-mi Wrap: Wietnamski Grillowany zawijas wieprzowy z marynowaną marchewką i miętą
Banh-mi Wrap: Wietnamski Grillowany zawijas wieprzowy z marynowaną marchewką i miętą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 538 kalorii, 33g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 4,22 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz 5 przypraw w proszku, limonki, strąki kardamonu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wietnamski marynowany Daikon i marchew do Banh Mì (do Chua), Czyste Jedzenie Wieprzowiny Banh-Mi Wrap, oraz Miętowe grillowane słodkie ziemniaki z tahini kalafior Rice Wrap dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Marynowane marchewki: w dużej misce ubij cukier, ocet i sól, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Połącz sos sojowy, sos rybny, cukier, pięć przypraw w proszku, garam masala, czarny pieprz, czosnek i szalotki w ponownie zamykanej plastikowej torbie. Uszczelnić i wstrząsnąć, aż dobrze się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Garam Masala
Sos Rybny
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Gruby Czerwony Cukier
Pasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
2
Dodaj wieprzowinę do worka, wmasuj marynatę w wieprzowinę i marynuj przez 1 godzinę. Kiedy jesteś gotowy do gotowania wieprzowiny, chwycić dużą patelnię żeliwną.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Umieść patelnię na dużym ogniu, aż do momentu palenia. Za pomocą szczypiec wyciągnij każdy kotlet schabowy z marynaty, otrząśnij nadmiar i umieść na patelni. Nie tłocz patelni-żadne mięso nie powinno dotykać! Chcesz, żeby mięso się smażyło, a nie parowało. Po około 2 minutach Odwróć każdy kotlet; powinien mieć karmelowy brązowy kolor. Gotować jeszcze minutę z drugiej strony i wyjąć z patelni. Jeśli gotujesz partiami, gotuj Pozostałe kotlety. Kotlety pokroić w cienkie paski. Do kanapek: ogrzać tortille na otwartym ogniu, aby stały się miękkie i giętkie. Lubię też je trochę char! Jeśli nie masz kuchenki gazowej, ogrzej je na patelni na średnim ogniu lub włóż do kuchenki mikrofalowej na 10 do 15 sekund. Posmaruj trochę majonezu na środku tortilli. Następnie ułóż niewielką warstwę marynowanej marchwi, kilka plastrów ogórka, kilka gałązek kolendry, kilka liści mięty, paski kotleta wieprzowego, kilka plastrów chiles a i wyciśnij na wierzch świeży sok z limonki. Owiń i zabezpiecz wykałaczką. Owiń w pergamin, jeśli zabierasz je na plażę, lub po prostu zjedz od razu, jeśli nie jesteś!;
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Kotlety Wieprzowe
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Gałązki Kopru Włoskiego
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
Guma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Dodaj zielone nasiona kardamonu, goździki, czarne nasiona kardamonu i laski cynamonu do młynka do przypraw/kawy i zmiel na drobno. Przechowywać w szczelnym pojemniku z dala od bezpośredniego światła słonecznego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Nasiona Kardamonu
Świeży Koperek, Zerwany
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Asian bardzo dobrze współpracuje z Gewurztraminer, Chenin Blanc i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest boczny Ogród winnic Gewurztraminer. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 8 dolarów.
Boczny Ogród Winnic Gewurztraminer
Boczny Ogródek Gewurztraminer jest produkowany z wyselekcjonowanych winogron produkowanych w winnicach regionu Pfalz. Wykonane w 100% z Gewurztraminera i fermentowane w małych zbiornikach ze stali nierdzewnej, jest to cudownie aromatyczne białe wino, które jest idealne do codziennej przyjemności z posiłkami, szczególnie pikantnymi potrawami, lub samodzielnie.