Banh-mi Wrap: Wietnamski Grillowany zawijas wieprzowy z marynowaną marchewką i miętą
Banh-mi Wrap: Wietnamski Grillowany zawijas wieprzowy z marynowaną marchewką i miętą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 538 kalorii, 33g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 4,22 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz 5 przypraw w proszku, limonki, strąki kardamonu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wietnamski marynowany Daikon i marchew do Banh Mì (do Chua), Czyste Jedzenie Wieprzowiny Banh-Mi Wrap, oraz Miętowe grillowane słodkie ziemniaki z tahini kalafior Rice Wrap dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Marynowane marchewki: w dużej misce ubij cukier, ocet i sól, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1
Połącz sos sojowy, sos rybny, cukier, pięć przypraw w proszku, garam masala, czarny pieprz, czosnek i szalotki w ponownie zamykanej plastikowej torbie. Uszczelnić i wstrząsnąć, aż dobrze się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Garam Masala
Sos Rybny
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Gruby Czerwony Cukier
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
2
Dodaj wieprzowinę do worka, wmasuj marynatę w wieprzowinę i marynuj przez 1 godzinę. Kiedy jesteś gotowy do gotowania wieprzowiny, chwycić dużą patelnię żeliwną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Umieść patelnię na dużym ogniu, aż do momentu palenia. Za pomocą szczypiec wyciągnij każdy kotlet schabowy z marynaty, otrząśnij nadmiar i umieść na patelni. Nie tłocz patelni-żadne mięso nie powinno dotykać! Chcesz, żeby mięso się smażyło, a nie parowało. Po około 2 minutach Odwróć każdy kotlet; powinien mieć karmelowy brązowy kolor. Gotować jeszcze minutę z drugiej strony i wyjąć z patelni. Jeśli gotujesz partiami, gotuj Pozostałe kotlety. Kotlety pokroić w cienkie paski. Do kanapek: ogrzać tortille na otwartym ogniu, aby stały się miękkie i giętkie. Lubię też je trochę char! Jeśli nie masz kuchenki gazowej, ogrzej je na patelni na średnim ogniu lub włóż do kuchenki mikrofalowej na 10 do 15 sekund. Posmaruj trochę majonezu na środku tortilli. Następnie ułóż niewielką warstwę marynowanej marchwi, kilka plastrów ogórka, kilka gałązek kolendry, kilka liści mięty, paski kotleta wieprzowego, kilka plastrów chiles a i wyciśnij na wierzch świeży sok z limonki. Owiń i zabezpiecz wykałaczką. Owiń w pergamin, jeśli zabierasz je na plażę, lub po prostu zjedz od razu, jeśli nie jesteś!;
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Gałązki Kopru Włoskiego
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Słonina Wieprzowa
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Guma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Dodaj zielone nasiona kardamonu, goździki, czarne nasiona kardamonu i laski cynamonu do młynka do przypraw/kawy i zmiel na drobno. Przechowywać w szczelnym pojemniku z dala od bezpośredniego światła słonecznego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Nasiona Kardamonu
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Asian bardzo dobrze współpracuje z Gewurztraminer, Chenin Blanc i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest boczny Ogród winnic Gewurztraminer. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 8 dolarów.
Boczny Ogród Winnic Gewurztraminer
Boczny Ogródek Gewurztraminer jest produkowany z wyselekcjonowanych winogron produkowanych w winnicach regionu Pfalz. Wykonane w 100% z Gewurztraminera i fermentowane w małych zbiornikach ze stali nierdzewnej, jest to cudownie aromatyczne białe wino, które jest idealne do codziennej przyjemności z posiłkami, szczególnie pikantnymi potrawami, lub samodzielnie.