Banany z rumianym masłem w sosie pomarańczowo-Brandy
Banany z rumianym masłem z sosem pomarańczowo-Brandy zajmuje około 45 minut od początku do końca. Na 63 grosze za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja zawiera 334 kalorie, 5G białka, oraz 8G tłuszczu. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz sól, masło, koncentrat soku pomarańczowego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 28%, to danie nie jest takie wspaniałe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Banany z rumianym masłem z prażonymi orzechami pekan, Pieczone brokuły z pomarańczowym brązowym masłem, oraz Grillowany Grouper z rumianym masłem-kuskus pomarańczowy.
Instrukcje
Banany obrać i pokroić na pół wzdłuż.
Każdą połowę pokroić w poprzek na 2 kawałki.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj masło do patelni, wirując, aby płaszcz. Masło gotować 1 minutę lub do lekko rumiane.
Dodaj banany; smażyć 1 minutę lub aż rumiane i miękkie, obracając raz.
Dodać 1 łyżkę cukru, delikatnie mieszając, aż cukier się rozpuści.
Banany umieścić w średniej misce.
Na patelni wymieszać pozostałe 2 łyżki cukru, koncentrat soku, brandy, 1 łyżkę wody i sól. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu; gotować 1 minutę.
Podawać natychmiast na lodach.
Dekoruj gałązkami mięty, w razie potrzeby.