Bananowo-brązowa Betty
Banana Brown Betty to wegetariański dodatek do dań lakto ovo. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 261 kalorii, 3 g białka i 7 g tłuszczu każda. Za 39 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup skórkę pomarańczową, cukier, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 30%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Peach Brown Betty, Apple Brown Betty i Apple Brown Betty.
Instrukcje
Na dużej patelni wymieszaj 1/4 szklanki soku pomarańczowego, cukier i masło. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż uzyskasz jasnokarmelowy kolor, około 3 minuty.
Dodać banany i delikatnie wymieszać do połączenia.
Włóż połowę mieszanki bananów do sześciu 6-uncjowych porcji. foremki lub kubki z kremem pokryte sprayem kuchennym.
Posyp każdą 1 łyżką bułki tartej. Na wierzch połóż pozostałą mieszaninę bananów. Na każdą z nich wlej 2 łyżki pozostałego soku pomarańczowego.
W małej misce wymieszaj płatki owsiane, brązowy cukier, skórkę pomarańczową, cynamon i sól; pokroić w masło, aż mieszanina będzie przypominać grube okruszki.
Umieść ramekiny w 15-calowej formie. x 10 cali x 1-cal. taca do pieczenia.
Piec w temperaturze 400° przez 15-20 minut lub do złotego koloru.