Balti warzywne
Warzywo balti jest bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 296 kalorii, 10g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga kalafiora, kolendry, ząbka czosnku i wywaru warzywnego. 112 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 98%, co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kurczak Balti, Zdrowszy kurczak balti, oraz Balti z kurczakiem i szpinakiem.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni, następnie dodać cebulę, czosnek i jabłko i gotować delikatnie, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, około 5-8 minut. Wymieszać z pastą curry.
Na patelnię wrzucić świeże warzywa, dodać pomidory i wywar. Wymieszać 3 łyżki kolendry. Doprowadzić do wrzenia, obrócić ogień do niskiego poziomu, założyć pokrywkę i gotować przez pół godziny.
Zdejmij pokrywkę i gotuj przez kolejne 20 minut, aż warzywa będą miękkie, a płyn trochę się zmniejszy. Powinno zostać trochę płynu, ale nie za dużo. Doprawić solą i pieprzem.
Wymieszaj 1 łyżkę kolendry do jogurtu, aby uzyskać raitę. Curry wrzucić do miseczek, skropić raitą i posypać dodatkową kolendrą.
Podawać z pozostałą raitą i ciepłym chlebem mini Naan.