Balsamiczna sałatka z kurczakiem i brzoskwiniami

Balsamiczna sałatka z kurczakiem i brzoskwiniami to bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 43 kalorie. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Mieszanka liści szpinaku, liści bazylii, brzoskwiń i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 12 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest znakomite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Balsamiczna brzoskwiniowo-Bazyliowa Sałatka z kurczakiem z chrupiącą Prosciutto, Sałatka brzoskwiniowa z grillowanym kurczakiem bazyliowym i białym winegretem Balsamiczno-miodowym, oraz Balsamiczna Sałatka brzoskwiniowa Avo-rukola.
Instrukcje
Rozgrzej grill do średniej i ułóż stojak folią. Odmierz 1 łyżkę octu do płytkiego naczynia z 1 łyżką oliwy z oliwek i dobrym shake solą i pieprzem.
Dodać filety z kurczaka i włączyć je w dressingu, aż będą dobrze powlekane.
Włożyć kurczaka w jedną warstwę na wyłożonym folią stojaku i grillować przez 10-12 minut, następnie obrócić i grillować przez kolejne 10-12 minut, aż kurczak będzie gotowany, błyszczący i głęboko brązowy w Kolorze.
Brzoskwinie podzielić na pół, usunąć kamienie i pokroić dość grubo.
Rozłóż liście szpinaku na półmisku. Ugotowanego kurczaka pokroić w plasterki i rozsypać na liściach szpinaku wraz z brzoskwiniami i połową liści bazylii. Pozostałą bazylię rozdrobnić i wymieszać w małej misce z pozostałym octem balsamicznym, 2 łyżkami oliwy z oliwek oraz odrobiną soli i pieprzu.
Mżawka nad sałatką i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Sałatka sprawdza się bardzo dobrze z Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rochioli Estate Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 42 dolarów.
![Rochioli Estate Chardonnay]()
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.