Bakłażan-Ziti Parmezan
Bakłażan - parmezan Ziti może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 527 kalorii, 30g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka makaronu ziti, jajka, ser ricotta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 45 minut. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Ziti, bakłażan i Fontina Gratin, Pieczone Ziti z pieczonym bakłażanem i papryką, oraz Pieczone Ziti z bakłażanem i serem Ricotta.
Instrukcje
Umieścić plastry bakłażana w misce i posypać solą.
Odcedzić przez miskę w lodówce przez co najmniej godzinę. Lubię to robić z dnia na dzień.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać makaron ziti i gotować przez około 6 protokół, lub aż prawie miękkie. Będzie gotować resztę drogi w piekarniku.
Wymieszać ser ricotta i jajka w małej misce. Wymieszać połowę sera mozzarella i sera pecorino Romano.
Rozłóż cienką warstwę sosu na dnie naczynia do pieczenia 9x13 cali. Ułóż warstwy bakłażana, sera, makaronu ziti i więcej sosu aż do górnej części patelni. Top z pozostałym serem mozzarella.
Piec przez 45 minut w nagrzanym piekarniku, aż się rozgrzeje i ser lekko rumiany.