Bakłażan Winegret
Bakłażan Vinaigrette może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoją kolekcję przystawek. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 60 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Mieszanka pieprzu cayenne, czosnku, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Włoski Bakłażan Vinaigrette, Grillowany bakłażan z miętowym winegretem, oraz Grillowany bakłażan z granatem Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłucz bakłażany i usuń łodygi.
Umieść w dużym garnku z lekko osoloną wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut.
Odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
W średniej misce, wymieszać czosnek, sól, pieprz, i cayenne.
Wytnij szczelinę wzdłuż środka każdego bakłażana i zapakuj pełną mieszankę czosnku.
Umieść bakłażany w szklanym słoiku lub szklanym naczyniu do pieczenia.
Wymieszać olej i ocet, a następnie zalać jajecznicami. Przechowywać w lodówce przez 2 dni przed krojenia i serwowania.