Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj bakłażana słodko-kwaśnego. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 10 i kosztuje 1,74 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 157 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, paprykę, ocet z czerwonego wina i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Bakłażan słodko-kwaśny, Bakłażan słodko-kwaśny, oraz Dip ze słodko-kwaśnym bakłażanem La Nonna dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Pokroić bakłażana w kostki 1/2 cala i przenieść na durszlak. Wrzucić 2 łyżki soli morskiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
Sól Morska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
2
Odstawić na 1 godzinę.
3
Podczas gdy bakłażan drenuje, podgrzać 2 łyżki oleju w ciężkim garnku 4-do 5-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali, a następnie podsmażyć trzy czwarte czosnku, mieszając, do złotego koloru, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
Czosnek
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Dodaj koncentrat pomidorowy i gotuj, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
5
Dodać pomidory z sokiem, następnie zmniejszyć ogień i dusić, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, 20 do 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Sok
6
Doprowadzić 3 szklanki osolonej wody do wrzenia w rondlu 1-do 1 1/2-quart, a następnie gotować seler do miękkości, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Seler
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
7
Odcedzić w durszlaku i spłukać pod zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
8
Delikatnie wycisnąć bakłażan, aby usunąć nadmiar wilgoci i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
9
Rozgrzać 1/4 cala oleju (o 2 filiżanki) w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż zarejestruje 182° na termometrze, a następnie smażyć bakłażana w 4 partiach, mieszając i obracając stale z łyżką szczelinową, aż rumiane i miękkie, 3 do 5 minut na partię. (Powrót oleju do360 między partiami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Termometr Kuchenny
Patelnia
10
Transfer na ręczniki papierowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
11
Wylać wszystko, ale 2 łyżki oleju z patelni, następnie zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować cebulę, papryka, i pozostały czosnek, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Czosnek
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
12
Dodaj sos pomidorowy, bakłażan, seler, oliwki, kapary, ocet, cukier, pieprz, i pozostały łyżeczka soli morskiej i dusić, odkryte, mieszając od czasu do czasu, 15 protokół. Schłodzić do temperatury pokojowej, odsłonięty, a następnie schłodzić, przykryty, co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy
Bakłażan
Sól Morska
Ocet
Kapary
Seler
Oliwki
Pieprz
Cukier
13
Tuż przed podaniem wymieszaj natkę pietruszki i bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
Bazylia
14
Podawać na zimno lub w temperaturze pokojowej.
1
* Jeśli sól morska jest bardzo ziarnista i kamyczkowata, zmiażdż ją za pomocą płaskiej strony dużego ciężkiego noża lub DNA ciężkiej patelni.* Aby wziąć temperaturę płytkiej ilości oleju, umieścić żarówkę w patelni i włączyć termometr facedown, spoczywając drugi koniec przed obręczą patelni. Często sprawdzaj temperaturę.* Caponata może być schłodzona do 1 tygodnia.