Bakłażan Parmezan I

Bakłażan Parmezan I
Bakłażan parmezan może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 313 kalorii, 13g białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka jajka, ser mozzarella, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, co jest raczej złe. Spróbuj Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!), Bakłażan Parmezan, oraz Bakłażan Parmezan dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Posypać obie strony plastrów bakłażana solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SólSól
2
Umieść plasterki w durszlaku i umieść naczynie pod durszlakiem, aby uchwycić płyn, który poci się z bakłażana. Odstawić na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
3
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). W średniej misce wymieszaj ricottę, ser mozzarella i 1/4 szklanki parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
ParmezanParmezan
Ser RicottaSer Ricotta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PiekarnikPiekarnik
4
Wymieszać z jajkiem i bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia
JajkoJajko
5
Opłucz bakłażan w zimnej wodzie, aż cała sól zostanie usunięta. Na dużej patelni podgrzej 4 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
BakłażanBakłażan
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Umieść jedną warstwę bakłażana na patelni, brązową z każdej strony. Powtórz z pozostałymi plastrami bakłażana, w razie potrzeby używając dodatkowego oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
W naczyniu do pieczenia 9x13 cali, równomiernie rozprowadzić 1 1/2 szklanki sosu spaghetti. Ułóż jedną warstwę plastrów bakłażana na wierzchu sosu. Top bakłażan z 1/2 mieszanki sera. Powtarzaj proces nakładania warstw, aż cała mieszanina bakłażana i sera zostanie użyta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do MakaronuSos Do Makaronu
BakłażanBakłażan
SerSer
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Pozostałą część sosu polać warstwami i posypać pozostałym parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
SOSSOS
9
Piec 30 do 45 minut w nagrzanym piekarniku, aż sos będzie bąbelkowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn