Bakłażan Parmezan

Bakłażan Parmezan
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj bakłażana w parmezanie. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 292 kalorie, 20g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Jeśli masz sól, wodę, ser mozzarella i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!), Bakłażan Parmezan, oraz Bakłażan Parmezan.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby zrobić bakłażan, połącz 2 jajka i 1 łyżkę wody w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
WodaWoda
JajkoJajko
3
Połącz panko i 1/4 szklanki Parmigiano-Reggiano w drugim płytkim naczyniu. Bakłażan zanurzyć w mieszaninie jaj; pogłębiać w mieszaninie panko, delikatnie naciskając, aby przylegać i wytrząsając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
BakłażanBakłażan
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
JajkoJajko
4
Umieść bakłażana 1 cal od siebie na blachach do pieczenia pokrytych sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Piec w 375 przez 30 minut lub do złotego koloru, obracając raz i obracając blachy do pieczenia po 15 minutach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
6
Aby zrobić nadzienie, połącz Bazyl i następne 6 składników (przez jajko).
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia
JajkoJajko
7
Aby zmontować, łyżka 1/2 szklanki sosu do makaronu na dnie 13 x 9-calowego szklanego naczynia do pieczenia pokrytego sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sos Do MakaronuSos Do Makaronu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
8
Warstwa połowę plastrów bakłażana na sosie makaronowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do MakaronuSos Do Makaronu
BakłażanBakłażan
9
Posypać bakłażanem 1/8 łyżeczki soli. Top z około 3/4 szklanki sosu do makaronu; rozłożyć połowę mieszanki ricotta na sosie, a top z jedną trzecią mozzarella i 1/4 Puchar fontina. Powtórz warstwy raz, kończąc na około 1 szklance sosu do makaronu. Przykryć szczelnie folią aluminiową pokrytą sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sos Do MakaronuSos Do Makaronu
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
BakłażanBakłażan
Ser FontinaSer Fontina
Ser RicottaSer Ricotta
SOSSOS
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Piec w temperaturze 375 przez 35 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Usunąć folię; top z pozostałą trzecią mozzarella i 1/4 szklanki fontina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
Ser FontinaSer Fontina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
12
Piec w 375 przez 10 minut lub aż sos będzie bąbelkowy i ser się rozpuści; ostudzić 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia10
Magazyn