Bakłażan Parmezan
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj bakłażana w parmezanie. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 292 kalorie, 20g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Jeśli masz sól, wodę, ser mozzarella i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!), Bakłażan Parmezan, oraz Bakłażan Parmezan.
Instrukcje
Aby zrobić bakłażan, połącz 2 jajka i 1 łyżkę wody w płytkim naczyniu.
Połącz panko i 1/4 szklanki Parmigiano-Reggiano w drugim płytkim naczyniu. Bakłażan zanurzyć w mieszaninie jaj; pogłębiać w mieszaninie panko, delikatnie naciskając, aby przylegać i wytrząsając nadmiar.
Umieść bakłażana 1 cal od siebie na blachach do pieczenia pokrytych sprayem do gotowania.
Piec w 375 przez 30 minut lub do złotego koloru, obracając raz i obracając blachy do pieczenia po 15 minutach.
Aby zrobić nadzienie, połącz Bazyl i następne 6 składników (przez jajko).
Aby zmontować, łyżka 1/2 szklanki sosu do makaronu na dnie 13 x 9-calowego szklanego naczynia do pieczenia pokrytego sprayem do gotowania.
Warstwa połowę plastrów bakłażana na sosie makaronowym.
Posypać bakłażanem 1/8 łyżeczki soli. Top z około 3/4 szklanki sosu do makaronu; rozłożyć połowę mieszanki ricotta na sosie, a top z jedną trzecią mozzarella i 1/4 Puchar fontina. Powtórz warstwy raz, kończąc na około 1 szklance sosu do makaronu. Przykryć szczelnie folią aluminiową pokrytą sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 375 przez 35 minut.
Usunąć folię; top z pozostałą trzecią mozzarella i 1/4 szklanki fontina.
Piec w 375 przez 10 minut lub aż sos będzie bąbelkowy i ser się rozpuści; ostudzić 10 minut.