Bakłażan Parmezan
Przepis bakłażan parmezan może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. To danie główne ma 576 kalorii, 31g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Na 2,61 zł / porcja, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 5751 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz bakłażany, liście bazylii, bułkę tartą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!), Bakłażan Parmezan, oraz Bakłażan Parmezan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Bakłażany pokroić wzdłuż na plastry 1/4 cala. Ułóż jedną warstwę na dnie dużego durszlaka i posyp równomiernie solą. Powtórz z pozostałym bakłażanem, soląc, aż cały bakłażan znajdzie się w durszlaku. Zważyć plastry z kilkoma płytkami i odstawić na 2 godziny. Celem tego kroku jest uwolnienie bakłażana przed gotowaniem.2 podczas gdy bakłażan jest odsączania, przygotować sos pomidorowy.
Połączyć pomidory, czosnek i 1/3 szklanki oliwy z oliwek w robocie kuchennym. Doprawić solą i pieprzem do smaku i odstawić.3 po wyssaniu bakłażana naciśnij go, aby usunąć nadmiar wody, wytrzyj nadmiar soli i połóż plastry na ręcznikach papierowych, aby usunąć całą wilgoć. W szerokiej, płytkiej misce połączyć mąkę i bułkę tartą.
Wlać ubite jajka do innej szerokiej, płytkiej miski.
Umieść dużą, głęboką patelnię na średnim ogniu i wlej pół cala oliwy z oliwek. Gdy olej lśni, pogłębiać plastry bakłażana najpierw w mieszaninie mąki, a następnie w ubitym jajku. Pracując partiami, wsuń powlekany bakłażan na gorący olej i smaż do złotego koloru z obu stron, obracając raz.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.4 Rozgrzej piekarnik do 177°. na dnie szklanego naczynia do pieczenia o wymiarach 10x15 cali rozprowadź 1 szklankę sosu pomidorowego. Top z jedną trzecią plasterków bakłażana. Top bakłażan z połową plasterków mozzarelli.
Posypać jedną trzecią parmezanu i połowę liści bazylii.5 zrobić drugą warstwę plastrów bakłażana, zwieńczona 1 szklanką sosu, pozostałą mozzarellą, pół pozostałego parmezanu i całą pozostałą bazylią.
Dodaj pozostały bakłażan, a następnie polej pozostałym sosem pomidorowym i parmezanem.6
Piec, aż ser się rozpuści, a wierzch jest lekko brązowy, około 30 minut. Pozostawić w temperaturze pokojowej na około 10 minut przed podaniem.