Bakłażan Marinara Piec
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać bakłażan Marinara Piec spróbować. Ten przepis służy 6. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 271 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli i pieprzu, sos marinara, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Łatwy Ricottan Bakłażan Mozzarella Marinara Piec, Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!), oraz Klopsiki z bakłażana w Marinarze.
Instrukcje
Rozgrzej dużą patelnię grillową na średnim ogniu i dodaj plasterki bakłażana. Spryskać każdą stronę sprayem do gotowania i posypać solą i pieprzem. Grill, obracając się sporadycznie, aż po obu stronach pojawią się złote brązowe ślady grilla.
Wyjąć na talerz i powtórzyć z pozostałymi plastrami. Spray 8-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia w sprayu do gotowania.
Ułożyć na spodzie jedną warstwę grillowanych plasterków bakłażana, warstwę z 1/3 sera fontina i 2 łyżkami parmezanu, a następnie polać 1/3 sosu na wierzch. Powtórz z dwiema kolejnymi warstwami, ale na górnej warstwie umieść ser fontina na końcu. Przykryć folią i piec w temperaturze 350 stopni do bąbelków, około 45 minut.
Odstawić na 10 minut przed krojeniem.