Bakłażan i sos pomidorowy z izraelskim kuskusem
Bakłażan i sos pomidorowy z izraelskim kuskusem może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.16 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 317 kalorii, 8G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. 221 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, szalotkę, mieloną kurkumę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest super. Spróbuj Sałatka Z Pieczonego Bakłażana I Izraelskiego Kuskusu, Sałatka Z Bakłażana Z Izraelskim Kuskusem I Bazylią, oraz Grillowany bakłażan i czerwona papryka z izraelskim kuskusem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ciepła 1 ¼ szklanki bulionu w 12-calowej patelni na dużym ogniu, aż osiągnie wrzenia. Wmieszać kuskus i doprawić do smaku solą i pieprzem, zmniejszając ogień, aby doprowadzić go do nagiego gotowania na wolnym ogniu. Przykryć, mieszając od czasu do czasu, aż nadmiar płynu zostanie wchłonięty, około 8 do 10 minut.
Przełożyć do miski i odstawić.
Wytrzeć patelnię i dodać oliwę z oliwek.
Podgrzać na średnim ogniu do połysku.
Dodać szalotkę, kurkumę i szczyptę soli. Gotować, stale mieszając 3 do 4 minut, dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 1 minutę dłużej.
Dodaj bakłażana i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie mięknąć, 3 do 4 minut.
Dodać pomidory, pozostałe 1/2 szklanki bulionu, papryka, i płatki chili. Gdy pomidory zaczną mięknąć, delikatnie rozbij je drewnianą łyżką lub maserem ziemniaczanym. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować, aż bakłażany są gotowane przez i pomidory całkowicie rozbite, o 20 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wymieszać z kuskusem i pozostawić do wchłonięcia nadmiaru płynu i ogrzać przez, 1 do 2 minut dłużej.
Zdjąć z ognia i udekorować liśćmi bazylii.