Bakłażan, czerwona papryka i Fontina Panini z sałatką szpinakową
Bakłażan, czerwona papryka i Fontina Panini z sałatką szpinakową wymaga około 45 minut od początku do końca. Na 2,58 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 397 kalorii, 21g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz dziecko szpinak, papryka, ser fontina, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć chleb można śledzić to danie główne z Ciasto Kawowe Chleb Bananowy jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 77%. Spróbuj Bakłażan, Czerwona Papryka I Fontina Panini Z Sałatką Szpinakową, Bakłażan, Fontinan i Panini pomidorowe, oraz Salami, Fontinan I Pieczona Papryka Panini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pędzel panini press, panini pan, lub grill rack z olejem; prasa ciepła, patelnia lub grill (średnie ciepło).
Obsypać bakłażanem i paskami pieprzu olejem; posypać solą i pieprzem. Praca w partiach, bakłażan grill do miękkości, obracając od czasu do czasu, o 6 protokół. Praca w partiach, grill papryka do miękkości, obracając od czasu do czasu i spłaszczanie z tyłu szpatułki do nawet gotowania, o 6 protokół.
Umieść 8 rund bakłażana i 8 pepperstrips bell na obramowanej blasze do pieczenia.
Umieścić pozostałe bakłażan i paprykę na powierzchni roboczej i pokroić cienko; rezerwy na sałatkę.
Umieścić 4 kromki chleba na powierzchni roboczej. Połowę sera Fontina podzielić na kromki chleba; na wierzchu po 2 bakłażany, 2 łyżki parmezanu, 1 łyżka bazylii i 1 łyżeczka oregano. Na wierzchu po 2 paski papryki. Ułożyć pozostały ser Fontina na papryce, następnie ułożyć Pozostałe kromki chleba, naciskając do zagęszczenia. DO AHEAD: może być wykonany 2 godziny wcześniej. Przykryć plastikiem i odstawić w temperaturze pokojowej.
Rozgrzać prasę panini, patelnię panini lub grilla (średnio-wysokie ciepło).
Pędzel lub patelnia z olejem (jeśli używasz grilla, lekko posmaruj kromki chleba olejem).
Kanapki umieścić w prasie lub patelni lub na grillu; przykryć i gotować, aż chleb będzie złoty i ser topi się, o 5 minut na stronie.
W międzyczasie ubić 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i octu w dużej misce; doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj szpinak, cienko pokrojone bakłażan, i cienko pokrojone papryki; wrzucić do herbu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z sałatką szpinakową.