Bakłażan Curry
Przepis bakłażan Curry może zaspokoić indyjskie pragnienie w okolicy 45 minut. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 159 kalorii. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka imbiru, rambutan Curry pasta, bakłażan, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Bakłażan Curry, Bakłażan Curry, oraz Bakłażan Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym rondlu.
Dodaj pomidora, czosnek i imbir i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, przez 3 protokół.
Dodać curry i gotować, mieszając, aż pachnące, o 2 protokół. Wymieszać z bakłażanem.
Dodać wywar i doprowadzić do wrzenia.
Dodać szczyptę soli i pieprzu, przykryć i dusić na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż bakłażan będzie miękki, o 8 protokół.
Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś bakłażana do miski. Gotować płyn do gotowania na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 3 protokół. Powrót bakłażana na patelnię i podgrzać. Doprawić solą i pieprzem i podawać.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 24 dolarów za butelkę.
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.