Bakłażan, cukinia, papryka czerwona i tort z parmezanem
Na 3,21 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 670 kalorii. Ten przepis służy 6. Mieszanka oliwy z oliwek, masło, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Parmezan cukinia i bakłażan, Bakłażan z cukinią parmezan, oraz Grillowana Cukinia I Bakłażan Parmezan {Wegetariański} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cebulę przeciąć na pół przez koniec korzenia i cienko pokroić. Czosnek drobno posiekać. W dużej ciężkiej patelni gotować cebulę z solą do smaku w 2 łyżki oleju, pokryte, na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż miękkie, o 15 protokół.
Dodać czosnek i gotować mieszaninę, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż płynna cebula wydziela odparowuje.
Dodaj pomidory z sokiem, szałwią i tymiankiem i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż nadmiar płynu odparuje i mieszanina jest bardzo gęsta. Doprawić solą i pieprzem i ostudzić.Rozgrzej piekarnik do 232°.
Szczotkuj co najmniej 2 płytkie patelnie do pieczenia z pozostałym olejem.
Bakłażany pokroić w poprzek na 1/3-calowe grube rund i ułożyć w jednej warstwie w patelniach do pieczenia.
Plastry bakłażana szczotkować z pozostałym olejem i piec w górnej i dolnej części piekarnika, przełączając pozycję patelni w połowie czasu pieczenia, do miękkości i złocistego, około 20 minut. Ostudzić bakłażana 5 minut i przenieść z łopatką szczelinową do ręczników papierowych do odsączenia.
Cukinię pokroić wzdłuż na plastry o grubości 1/3 cala i upiec w ten sam sposób, aż stanie się miękka i bladozłota, około 25 minut. Ochłodzić cukinię 5 minut i przenieść do ręczników papierowych do odsączenia.
Ćwierć papryki wzdłuż i odrzuć łodygi, nasiona i żeberka. Ułóż paprykę, skórkę do góry, w naoliwionych patelniach do pieczenia i posmaruj pozostałym olejem. Papryka pieczona w ten sam sposób do miękkości i lekko rumiane, o 20 protokół. Ostudzić papryki 5 minut i przenieść do ręczników papierowych do odsączenia.
W 1 1/2 - do 2-quart ciężki rondel roztopić masło na umiarkowanie małym ogniu i ubić w mące. Ugotować zasmażkę, ubijając, 3 minuty i ubić w mleku i śmietanie. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, ubijając i dusić, ubijając od czasu do czasu, 2 minuty.
Zdjąć patelnię z ognia i ostudzić Sos 5 minut.
Ubij jajka, dwie trzecie Parmigiano-Reggiano oraz sól i pieprz do smaku.
Rozgrzej piekarnik do 204°. i lekko olej 14 - x 10-x 2 1/2-cala lub inne 3 1/2-quart płytkie naczynie do pieczenia. W naczyniu do pieczenia ułóż połowę bakłażana, nakładające się plastry, tworząc równą warstwę, i doprawić solą i pieprzem. Najlepiej bakłażan z połową mieszanki pomidorowej, równomiernie rozprowadzając i zalać około jednej trzeciej kremu Parmigiano-Reggiano. Połowę cukinii Nestle w kremie i doprawić solą i pieprzem. Wierzch cukinii z połową papryki. Powtórz warstwowanie, rezerwując połowę pozostałego kremu do polewy.
Na końcową warstwę papryki zalać kremem i posypać pozostałym tartym Parmigiano-Reggiano.
Piec torte w środku piekarnika, aż krem jest dmuchany i złoty kolor, o 35 protokół.
Odstawić torte na 10 minut przed podaniem.